AK Parti'den Diyarbakır'da ilk sırada Bekir Bozdağ, ikinci sırada HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu aday olacak

TAKİP ET

Seçimler için aday adaylığı başvurularının sona erdiği ve temayül yoklamasının yapıldığı AK Parti'de Diyarbakır'da, ilk sırada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, ikinci sırada ise Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Diyarbakır’da, 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanı ve milletvekilli seçimleri için AK Parti’den 89 kişi milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yaptı. Listelerin şekillenmesi için bugün (25 Mart) Ankara’da parti teşkilatı içerisinde aday adaylıkları için temayül yoklaması yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır’da görevlendirilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Diyarbakır’da AK Parti listesinden ilk sırada aday gösterileceği, ikinci sıranın ise AK Parti listelerinden seçime katılacak HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun yer alacağı belirtildi.

Medyascope’un edindiği bilgiye göre, AK Parti, Yapıcıoğlu’nu Diyarbakır yerine İstanbul’da aday göstermek istiyor ancak Yapıcıoğlu Diyarbakır’da ısrar ediyor. Eski bakan ve Diyarbakır milletvekili Mehdi Eker’in aday adaylığı listesinde yer almadığı Diyarbakır için AKP yetkilileri, Bozdağ ve Yapıcıoğlu’nun ilk iki sırayı paylaşmasının bir kombinasyon olduğunu ve bunun da masada bulunduğu söylemekle yetindi.