AK Parti Dibe Çakıldı CHP Kırsalda Boğuldu

TAKİP ET

Anayasa Değişikliği ve Başkanlık Sistemi'nin oylandığı referandumun kilit illerinden biri olan İzmir'de AK Parti'li belediyeler adeta çakıldı.

Soner Aslan/Gerçek Haberci- AK Parti'nin iktidarda oldugu 7 ilçede en yuksek oyu yüzde 47.2 ile Kemalpaşa Belediyesi aldı. Yüzde 90 katılımla seçime katılan Kemalpaşa'da ortalama 75 bin seçmenin 68 bini sandığa gitti. Kemalpaşa'yı sırasıyla yüde 46 ile Kiraz, yüzde 39 ile Ödemiş, yüzde 38 ile Torbalı takip etti. Menderes'te yüzde 37, Kınık'ta yüzde 36.5 oranında oy alan AK Parti'de en az oy yüzde 26.9 ile Selçuk'dan çıktı.

CHP Sahilde Var Kırsalda Yok

Tarihi referandumun CHP cephesinde de işler beklendiği gibi gitmedi. Toplamda yüde 75 "Hayır" oyu beklenen CHP'de sandığa gitme oranlarının bazı ilçelerde düşük olması sebebiyle hedefler tutmadı. CHP'nin en fazla oy çıkardığı ilçe yüzde 85 ile Narlıdere olurken, ikinciliği yüzde 83,2 ile Karşıyaka, üçüncülüğü ise yüzde 81.8 ile Güzelbahçe aldı. 

Tire'de yüzde 63.2, Bayındır'da yüzde 62.5 ve Ödemiş'te yüzde 61.5, Kiraz'da ise  yüzde 54 oranında oy alan CHP, Kemalpaşa'da yüzde 52.8 oranla ilçe bazında en az oyu aldı. CHP'nin başını çektiği "Hayır" cephesi'nin, iç kesimlerdeki oylarının yüzde 60'lar bandını geçemedi.

Sahillerde yüksek başarı elde eden CHP'nin İzmir'de, kırsal ilçelerde kaybolmaya başlaması ve özellikle Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla yoğun destek verdiği yerlerde "hayır" oylarının düşük çıkması dikkat çekti.