Ak Parti Eskiye Dönüyor!

TAKİP ET

İstifa eden ve görevden alınan Ak Parti İl Başkanlarının yerine yapılan atamaların tamamına yakınının eski il Başkan'ı ya da milletvekili olması dikkat çekiyor.

GERÇEK HABERCİ/ÖZEL HABER- "Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı" atasözü Ak Parti tarafından istifa ettirilen il başkanlıklarına atanan eski isimler nedeniyle adeta çürütüldü. Son dönemde istifa eden 3 yıllık il Başkan'larının yerine atanan il Başkanlarının tamamına yakınının eski il Başkanı ve milletvekili olması dikkat çekiyor. Son olarak Konya'da AK Parti İl Başkanı Musa Arat'ın istifa etmesinin ardından il başkanlığına eski AK Parti milletvekili Hasan Angı'nın, Aydın il başkanlığına AK parti Aydın Kurucu il yönetim kurulu üyesi,Nazilli Teşkilatı kurucusu ve AK Parti’nin 22. ve 23. dönem Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk atanması gözleri değişim beklenen İzmir'e çevirdi.

Eski İl Başkanlarının İsmi Konuşuluyor

Uzun zamandır adı değiştirilecek İl Başkanları arasında geçen İzmir İl Başkan'ı Bülent Delican'ın yerine eski İl Başkanları Ali Aşlık, Aydın Şengül ve Ömer Cihat Akay'ın adının konuşulduğu iddia edildi. Parti kulislerinde Ak Parti Genel Başkan'ı görevini de yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle eski isimleri ataması ile yeniden gündeme gelen Aşlık, Şengül ve Akay'ın isimlerinin parti tabanına özellikle de kurucu üyelere sorulduğu konuşuluyor.

Kulislere, yapılan çalışmalarda özellikle bu üç ismin döneminin masaya yatırıldığı ve Ak Parti için kritik öneme sahip olan 2019 seçimlerinde hangi ismin daha fazla oy getireceğinin tartışıldığı iddiası düştü.