Ak Parti İzmir'de bir ilk, Mahalle Temsilciliği

TAKİP ET

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Buca'da AK Parti çalışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı.

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan Buca'da hayata geçirdikleri çalışmaları hakkında, Medya Ege'ye yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Medya Ege imtiyaz sahibi Arif Çayan ve Gerçek Haberci imtiyaz sahibi Adem Nakçı ile bir araya gelen Başkan Arslan, gündeme ve siyasete dair değerlendirmelerde bulundu.



İzmir'de bir ilk olan mahalle temsilciliği konusunda konuşan  Başkan Arslan, Siyasette sıkça konuşulan siyaseti mahalleye, vatandaşın ayağına götürmek önemli konulardan biri. Bu bağlamda  vatandaşa dokunduğunuz da CHP'li bile olsa o vatandaşın sıkıntısını çözdüğünüzden geri dönüş oluyor. Bu anlamda ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde sokaklara mahallelerde mahalle başkanlığını daha aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Açıkçası var olan mahalle başkanlıklarında başkanların daha düzgün çalışması lazım. Vatandaşa öncelikle mahalle başkanlığını tanıtmamız lazım" dedi.





Arslan, "Önce bir çağrı merkezi kurarak başladık işe bu da İzmir'de bir ilk. Çağrı merkezinde normal maaşlı personeller çalışmakta gönüllü çalışma söz konusu değil.  Sabah 9'da işe başlayan çağrı merkezi akşam saat 7'ye kadar burada vatandaşlarla iletişime geçildi ve "Mahalle başkanınızı tanıyor musunuz? Seçim çalışmalarında yer almak istermisiniz? İlçe başkanının size selamı var ona iletmek istediğiniz bir notunuz var mı?" gibi sorular soruldu. Ve bunun neticesinde de mahalle temsilciliğini kurma kararı aldık. İlk olarak mahalle başkanlığını Buca'nın Gediz Bölgesinde ki İnönü Mahellesi'nde açtık. Şu anda çalışmalarımız devam etmekte. Önümüzdeki süreçte ise 3-4 tane daha mahallede temsilci açmayı düşünüyoruz.

 



 

Biz bu merkezi açmadan öncede şu öngörüde bulunmuştuk burası bizim umduğumuzdan da daha başarılı olacak. Merkezimizi açalı yaklaşık olarak 50 günü geçti. Hergün bu merkeze 50-60 vatandaş geliyor ve ciddi bir şekilde ağırlanıyor. Dertlerini sıkıntısını bize iletiyor eğer sorunu biz çözemezsek vekillerimizi iletiyoruz.



Bu konuda bize Necip Kalkan milletvekilimiz farklı günlerde doğrudan vatandaşı dinleyip bilgilendiriyor. Buraya gelen ve sorunları küçük yada büyük olan her vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mahalle temsilciliğini başarılı bir çalışma olarak görülüyor. İzmir de daha önceden hayata geçirilmemiş bir çalışma, İstanbul ve Ankara'ya da baktığımızda da belki 4 yada 5 tane mahallede hayata geçirilen bir uygulama.  Ama İzmir adına Buca adına bir yenilik. Bu anlamda da temsilcilikten aldığımız geri dönüşler gayet olumlu ve güzel.



Bu yüzden çalışmalarımızı arttırmaya çalışıyoruz. Temsilcilik sayısını 5-6 belki yapabilirsek 10'a kadar  çıkarmaya çalışacağız. Bunlar seçim ofisleri değil zaten şuanda bir seçim yok. Doğrudan vatandaşın sorunlarının çözülmesi için, vatandaşlarla iletişime geçebilmek için yapılmış yerler. Buca 500 bin 600 bin nüfusa ulaşmaya ne saat ne gün yeter o yüzden bu tip yerlerde vatandaşlarla aramızda köprü oluyor. Gayet başarılı oldu. Biz yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.