Ak Parti İzmir'de değişecek başkanlara talimat mı gitti?

TAKİP ET

İzmir'de Ak Partili ilçe başkanlarının 'aday değilim' açıklamaları dikkat çekiyor.

Pelin ÇALIŞKANELLİ/GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- 22 Şubat’ta ilçe kongreleri başlayacak olan Ak Parti İzmir Teşkilatı’nda ilçe başkanları ardı ardına yaptığı “aday değilim” açıklaması dikkat çekti. Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık’ın kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından Buca ilçe Al Boyla ilçe kongresinde aday olmayacağını açıkladı. Açıklamaların Ödemiş İlçe Başkanı Şerif Delibalta, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş ve Selçuk İlçe Başkanı Halil Düztaş ile devam edeceği öğrenildi. Açıklama yapılan ilçelerin 4’ünün daha önce Ak Parti’de olan ve kaybedilen belediyeler olması dikkat çekiyor. Hatırlanacağı üzere daha önce de seçimi kaybeden 5’inci ilçe olan Menderes’te de başkan değişikliği olmuştu.

Açık fark yiyen ilçelerde değişecek

Bu arada GERÇEK HABERCİ’nin daha önce dile getirdiği “genel merkez tarafından hazırlanan rapora göre belediyeyi kaybeden ya da kazanma ümidi ile seçime girilen ama açık fark yenilen ilçelerde değişecek” iddiası Buca İlçe Başkanı Ali Boyla’nın aday olmayacağını açıklaması ile yeniden gündeme geldi. Buca dışında seçimde hezimet yaşanan, Karabağlar, Konak, Bayraklı ve Bornova ilçelerinin de benzer şekilde açıklama yapacağı parti kulislerinde konuşuluyor.

Kandemir’mi istedi?

Bu arada GERÇEK HABERCİ’nin edindiği bilgilere göre; Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir beraberinde Ege Bölge Koordinatörü olan Manisa Milletvekili Murat Baybatur, İzmir Koordinatörleri Kütahya Milletvekili Ahmet Tan ve Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’in de olduğu heyetle İzmir’e yaptığı ziyaret sonrası yapılan bu açıklamalar gözleri Genel Merkeze çevirdi. Söz konusu talimatın Ak Parti Genel Merkezi’nin bu konudaki kararının Kandemir tarafından il başkanlığına onlarında adı geçen ilçe başkanlarına ilettiği, "aday olmayın açıklaması yapın" dediği ileri sürüldü.