Ak Parti İzmir'de ertelenen kongrelere çözüm bulundu

TAKİP ET

Tüm dünyayı saran Koronavirüs Salgını sonrası ilçe kongreleri ertelenen İzmir Ak Parti Teşkilatı'nda oluşan belirsizlik için çözüm bulundu.

Pelin ÇALIŞKANELLİ/GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-Ak Parti İzmir İl Teşkilatı'nda 8 Mart'ta başlayan ve Kınık, Bergama, Aliağa, Kiraz ve Bayındır kongrelerinin yapılmasının ardından tüm dünyayı saran Koronavirüs Salgını sonrası ertelenen ilçe kongrelerinin durumu belirsizliğini korurken ilçelerde yaşanan yönetim boşluğuna çözüm bulundu. Bazı ilçeler için yeni dönemde görev yapacak ilçe başkanlarının belirlenmesinin ardından sıkıntılı süreç yaşanması bazı ilçelerde bu durumun çiftbaşlılığa yol açması tehlikesi üzerine harekete geçen İzmir İl Başkanlığı, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı ile diyaloga geçti. Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre yapılan istişarelerin sonrasında göreve devam etmeme kararı alınan ve bu çerçevede sosyal medya hesaplarından "göreve devam etmeyeceğim" açıklaması alınan ilçe başkanlarının bugün itibarti ile tek tek istifa edecek. İstifaların ardından ise ilçe başkanlığı için adı belirlenen ve belirlenecek isimlerin görevlendirme yazıları yazılarak ilçe başkanı olarak atanacak ve yönetimlerini oluşturma talimatı verilecek. 

12 ilçe değişecek

Hatırlanacağı üzere ilçe kongreleri ertelenen İzmir Ak Parti Teşkilatı'nda 12 ilçe başkanı ile göreve devam edilmeme kararı alınmıştı. Bu çerçevede Buca, Karşıyaka, Çeşme, Gaziemir, Foça, Güzelbahçe, Kemalpaşa, Menemen, Torbalı, Ödemiş ve Selçuk ilçe başkanları yeniden aday olmayacaklarını açıklamıştı. Bornova İlçe Başkanı Cevdet Çayır ise partideki bazı görevleri nedeniyle açıklama yapmamıştı.