AK Parti İzmir'de kongre hareketliliği

TAKİP ET

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in beraberindeki ekiple iki hafta sonra başlayacak kongreler öncesi İzmir'e yaptığı ziyaret teşkilatları hareketlendirdi. 

Begüm Burçak GÜNAY / GERÇEK HABERCİ - KULİS HABER-  AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir beraberinde Ege Bölge Koordinatörü olan Manisa Milletvekili Murat Baybatur, İzmir Koordinatörleri Kütahya Milletvekili Ahmet Tan ve Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ve Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ile teşkilatları ziyaret etmesi teşkilatlarda değişim sinyali olarak algılandı. 22 Şubat tarihinde başlayacak kongre süreci öncesi yapılan bu ziyaret parti kulislerinde “AK Parti İzmir İl Teşkilatlarında büyük değişiklik yapılacak” şeklinde yorumlandı. 

Teşkilatın yüzde 50'si değişecek iddiası

GERÇEK HABERCİ'nin gündeme getirdiği ziyaret sonrası özellikle metropol ilçelerde ilçe başkanı adayı olmak isteyen isimlerin Genel Merkezle diyalog geliştirmek için harekete geçmesi dikkat çekti. Parti kulislerine göre AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda 15 ile 18 arasında ilçe başkanı değişecek. Genel merkezin bu konuda ilçe başkanları ile ilgili değişik kaynaklardan raporlama yapıldığı, belediye başkanlığını kaybeden ilçeler başta olmak üzere özellikle metropol ilçelerde beklenenden fazla fark yiyen başta büyük ilçeler olmak üzere en az teşkilatın yarısında değişime gidileceği iddia ediliyor.

Değişeceği iddia edilen ilçeler...

Kulislere göre değişim  çerçevesinde; Bayraklı, Konak, Karabağlar, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Menemen, Kemalpaşa, Torbalı, Narlıdere, Selçuk, Karaburun, Foça, Çeşme(il yönetimine çekilecek), Urla(İl yönetimine çekilecek), Karşıyaka(il yönetimine çekilecek) ilçelerinde değişiklik bekleniyor.