AK Parti İzmir'de kriz büyüyor: Eski Meclis üyesi, Hamza Dağ'ı protesto ederek istifa etti

TAKİP ET

AK Partili eski Meclis Üyesi Emrullah Kavuz partisinden geçici bir süreliğine istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a protesto amaçlı istifa ettiğini açıklayan Kavuz, 'Hamza Dağ görevden alındığında ya da görevi bıraktığında tekrar görevimi tazeleyeceğim' dedi.

İzmir Karabağlar Belediyesi’nin AK Partili eski  Meclis Üyesi Emrullah Kavuz sosyal medya hesabından AK Parti’den geçici süreliğine istifa ettiğini duyurdu. “Mustafa Gedikoğlu gerekçesiyle AK Parti üyeliğimden Hamza Dağ’ı protesto etme amaçlı geçici olarak istifa ettim” diyen Kavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a seslenerek, “Üzerimi çizme gerekçen Mustafa Gedikoğlu da  maşallah senin vermiş olduğun yetkilerle devletimizin malını, milletimizin hakkını dolandırıcılıkla, hırsızlıkla, çalmakla meşgulmüş” ifadelerini kullandı.

Kavuz’un paylaşımı şöyle:

Gizli oluşum iddiası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, beş ilde geçen hafta önemli bir bir operasyona imza attı. Uzun süre teknik takibe alınan ve son ana kadar gizli tutulan operasyon kapsamında 24 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, örgütlü olarak dolandırıcılık ve sahtecilik yapmakla suçlandı. DW Türkçe’nin ulaştığı bilgilere göre, soruşturmanın İzmir ayağında dikkat çeken isimler yer aldı.

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Taş, eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gedikoğlu ile eski Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Ölmez ve Cüneyt Güven, savcılığın talimatıyla gözaltına alındı, Ankara’ya getirildi.

Geçen yıl sonuna kadar AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Gedikoğlu, operasyon öncesinde Kasım 2021’de sürpriz bir şekilde görevden alınmıştı. Gedikoğlu, bir dönem İzmir’de TMSF tarafından Kavuklar Grup ile Küçükbay Şirketler Grubu’na kayyım olarak atanmıştı. Gedikoğlu, geçen yıl ağustos ayına kadar kayyım olarak görev yapıyordu.