AK Parti İzmir'den Şehir Hastanesi iddialarına yanıt: Açılış yok, hasta kabul var!

TAKİP ET

İzmir Şehir Hastanesi'nin açılışının Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilmesi planlanıyordu, Ancak açılışın TEKNOFEST programının yoğunluğu nedeniyle ertelendiği öğrenildi. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, 'Hastanemiz en fazla iki hafta içerisinde hasta kabulüne başlayacaktır.' diyerek, hastanenin resmi açılışının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından daha sonra gerçekleştirileceğini belirtti.

Ege'ye Bakış'tan Anıl Arabacı'nın haberine göre 2013 yılında temeli atılan ve yedi kez açılış tarihi değişen İzmir Şehir Hastanesi’nin Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Ancak AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, resmi açılışın TEKNOFEST programının yoğun olması nedeniyle ertelendiği belirtti.

Kişili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sonraki İzmir programında resmi açılışı gerçekleştireceğinin altını çizerek, “Hastanemiz en fazla iki hafta içerisinde hasta kabulüne başlayacaktır” dedi.

“ZEMİN İDDİALARI TAMAMEN İFTİRADIR”

Zeminin sağlam olmaması nedeniyle hastanenin açılış tarihinin sürekli değiştiği iddialarını da cevaplayan Kişili, “Hastaneyle ilgili zemin iddiaları tamamen iftiradır. Üç tane kolonun genişletilmesi meselesini ‘zemin kaydı’ olarak söylüyorlar. Şu an o hastane 9-10 şiddetindeki bir depremi bile atlatabilecek bir hastane. İzmir’deki en mükemmel ray sistemi o hastanede kuruldu, onun dışında başka bir kurumda bile yok. Hastanenin hem altyapı hem de teknolojik olarak bir eksiği kalmadı, tüm sistemler kuruldu” ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Şehir Hastanesi iddia