AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: "Cumhur İttifakı, pazara değil mezara kadar"

TAKİP ET

'İzmir, ulusal politikalarda öncülük yapmalı'

Beyza COŞKUNTÜRK \ GERÇEK HABERCİ - Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, seçimlerden sonraki ilk ziyaretini Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)’ne gerçekleştirdi. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’i ziyaret eden Sürekli, Cumhur İttifakı vurgusu yaptı.



Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İl Başkanı Veysel Şahin'e iade-i ziyaret yaptıklarını, hem yerel seçimlerde hem de İstanbul'da yeninlenen İstanbul seçimlerinde beraber çalıştıklarını dile getirdi. Sürekli, 'Sayın Başkan’ın yönetim kurulu ekibi, atanmadan sonra ilk binamıza ilk gelenlerdi Ben de ilk iade-i ziyaretimizi Cumhur ittifakımı ortağımız MHP’den başladık. Ancak bu remsi bir ziyaret, biz haftada 3-5 defa telefonla görüşüyoruz, dışarıda görüşmeler oluyor; süreci beraber yönetiyoruz. Haftalık olağan görüşmelerimizi yaparak, gelişen gündemi değerlendiriyoruz. Bugün ki ziyaretimiz iade-i ziyaret kapsamındaydı. Cumhur ittifakımızla, İzmir’de güzel çalışmalar gerçekleştirdik. 23 Haziran seçimleri gündeme gelince, MHP İzmir Teşkilatı ve avukat arkadaşlar İstanbul’da çalışmalarda bulunarak bize katkıları oldu. Hem 31 Mart yerel seçimleri, hem de 23 Haziran İstanbul seçimi için çok teşekkür ediyorum. İnşallah İzmir’imiz ve Türkiye’miz için çalışmalarımızı Cumhur İttifakı olarak sonuna kadar sürdüreceğiz.' şeklinde konuştu. 

MHP ile birlikte çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen AK Parti İl Başkanı Sürekli, 'Her iki il başkanının da ortak özelliği var, iki il başkanı olarak Cumhur İttifak’ına vurgu yapıyoruz. Ben Cumhur İttifakı’nı pazara değil, mezara kadar sürecek bir ittifak olarak değerlendiriyorum. İzmir’le ilgili muhalefetimizi birlikte yapacağız. Biz iktidar partisiyiz. İktidarda da Cumhur İttifakı’nı prensipleri doğrultusunda çalışacağız. Sayın İl Başkanımızın projelerimizle ilgili, yürüyen süreçlerle ilgili görüş ve önerilerini alacağız. Hep birlikte İzmir’e hizmet edeceğiz. Özellikle yerelde 4 yılık seçimsiz dönemde yapılması gerekenler var. Bizler Cumhur İttifakı olarak ne destek verilmesi gerekiyorsa yapacağımızı söyledik. Ulusal politikalarda da İzmir’in önceliği olmalıdır, öncülük yapmalıdır. Ulusal politikaların şekillenmesinde biz de Cumhur İttifakı il başkanları olarak destek vereceğiz. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz.' dedi. 

Haçlı saldırılarına inat bir arada olmalıyız

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, ziyaretin anlamlı bir haftada olduğunu söyleyerek, “Bugün Bosna Katliamı’nın yıldönümü. Müslüman olduğu için öldürülen binlerce Bosnalının yıldönümü. 15 Temmuz’un yıldönümü bugün. Kuzey Irak’ta Türk Devleti’nin ‘Pençe’ operasyonu devam ediyor. Haçlı saldırıları devam ediyor. Türk Devleti’nin karşı koyuşları da mücadelesi devam ediyor. Ülkedeki milli güçlerin, milli partilerin bir arada olması gerektiği, aynı yerde olması gerektiğini hatırlıyor ve bizi de mecbur ediyor" dedi.

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca Cumhur İttifakı ortaklığımız, birlikte hareket edişimizin dışında bile sırf Haçlı saldırılarına inat bir arada olmamız gerektiğini düşünüyorum. İzmir’imiz için de, ülkemiz için de böyle.”