AK Parti İzmir ilçe kongreleri ertelenecek mi?

TAKİP ET

8 Mart'ta ilçe kongreleri başlayan AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda kongrelerin ertelenmesi söz konusu. 

Pelin ÇALIŞKANELLİ / GERÇEK HABERCİ - KULİS HABER - 8 Mart’ta başlayan ve bugün Bayındır haftasonu da Karabağlar ilçe kongreleriyle devam edecek AK Parti İzmir İlçe kongrelerinin Corona Virüsü salgını nedeniyle ertelenmesi tartışılıyor. GERÇEK HABERCİ'nin parti kulislerinden edindiği bilgiye göre; yurt genelinde Coronavirüs salgını nedeniyle ardı ardına bütün etkinlikler iptal edilirken, AK Parti teşkilatlarında da kongrelerle ilgili benzer erteleme düşüncesinin gündeme geldiği bu konuyla ilgili İzmir İl Başkanlığı'nın Ak Parti genel merkezine görüş sorduğu konuyla ilgili MKYK tarafından önümüzdeki hafta karar verileceği öğrenildi.

Tek adaylı kongre için girişimler 

Öte yandan Karabağlar İlçe Başkanlığı'na devam etmesi kararı alınan İrfan Doğruca'ya parti içinden muhalefet çıkacağı öğrenilmesi üzerine İl Başkanlığının Karabağlar teşkilat üyeleriyle biraraya geldiği ve kamuoyunda birlik beraberlik mesajı vermek için tek adayla kongreye gidilmesi yönetimin ortak isimlerden oluşturulması yönünde telkinde bulunduğu ileri sürüldü. 

Konuyla ilgili GERÇEK HABERCİ’ye konuşan İl Başkanı bazı yayın organlarında yer alan baskı uygulandığı iddialarını reddederek; “Teşkilatlarımızla sık sık bir araya gelip istişare ediyoruz. Karabağlar’da da benzer görüşmelerde bulunduk” dedi.