AK PARTİ İZMİR SİL BAŞTAN MI? 

TAKİP ET

Kongre süreci başlayan Ak Parti'de İzmir İl Teşkilatı'nda büyük değişikliğe gidileceği ileri sürüldü.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-KULİS HABER-Kurulduğu günden beri İzmir'de iktidarın uzağında kalan ve yeterli başarıyı gösteremeyen Ak Parti, İzmir İl Teşkilatları'nda büyük revizyona gidileceği parti kulislerinde yüksek sesle dillendirilmeye başladı. İddialara göre kentteki mevcut kadroların sil baştan yenileneceği konuşuluyor.

İddialar çerçevesinde Şubat ayı ortasında başlayacak ilçe kongresi sürecinde kentteki kadroların tamamına yakınında değişiklik yapılacağı ileri sürüldü. Oluşturulacak yeni yönetimlerde özellikle siyasette daha önce aktif yer almamış ve genç yüzlerin arandığı konuşuluyor. Bu çerçevede parti üyeleri ve partiye gönül verenler arasından geniş çaplı arama-tarama çalışmalarının başlatıldığı iddia ediliyor. Yeniden yapılanma sürecinde kısır döngüden çıkılarak oluşturulacak yeni yönetimlerde mahalle temsilcileri, ilçe yönetimleri ve il yönetiminde adeta sil baştan yapılanma yapılarak büyük değişiklige gidilerek İzmir içinde sevilen ve kentin yapısına uygun isimlerden kadrolar oluşturulacak.

Bu çalışmaların yapılması konusunda kentte başta İzmir Ticaret Odası seçimleri süreci ve kentte yapılan atamalarda kentin dinamikleri gözardı edilerek tepki çeken müdahaleler ve bu müdahalelerle ilgili parti genel merkezinin yanlış bilgilendirilmesi örnek gösterildi.

İhaleler ve ticari faaliyetler inceleniyor..

Bu çerçevede parti kulislerinde son dönemde sıkça dile getirilen il ve ilçe yönetimindekilerin aldığı ihaleler ve ticari faaliyetleri masaya yatırılacak. Bunun yanı sıra kentteki bazı inşaat şirketleri ve ulusal bazda çalışan şirketlerin isteği ile yönetimlere girenler ve yönetim kurulu toplantılarına katılmayan isimlerin yeni yapılanmada yer almayacağı ileri sürüldü. 

Kadro devirlerine dikkat çekildi...

Özellikle değişim süreçlerinde görevlerini yeni yönetimlere devir edilen eski başkanların kadrolarına dikkat çekilen kulislerde bu isimlerin de değiştirileceği öne sürüldü. Bu kadroların eski başkanların talimatından çıkmaması ve yeni yönetimlerin başarısına engel olduğu ifade edilerek yenilik talep edildiği iddia ediliyor.

Erdoğan Kandemir'in dikkatini çekmişti...

Hatırlanacağı üzere son yapılan atamalarda Ak Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in her atamayı "Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla atanmıştır." şeklinde yapınca Erdoğan "Niye bana yıkıyorsun, tek başına mı atıyorum ben il başkanlarını? Sen benim önüme getiriyorsun, ben çoğunu tanımıyorum bile. İstişare yapıp atıyoruz. Kılıçdaroğlu gibi bana 'tek adam' mı diyorsun yani" sözlerinin ardından listeler üzerinde daha derin inceleme yapılacağı ileri sürülüyor. Bu incelemede "denenmiş ve seçim kaybetmiş" isimler parti vitrininde olmayacak. Özellikle İzmir değişim konusunda öne çıkan illerden biri...

Değişimde dikkat çeken yerler...

Bu çerçeve de özellikle Bayraklı, Konak, Karabağlar, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Menemen, Kemalpaşa, Torbalı, Narlıdere, Selçuk, Karaburun, Foça, Çeşme(il yönetimine çekilecek), Urla(İl yönetimine çekilecek), Karşıyaka(il yönetimine çekilecek) ilçelerinde değişiklik bekleniyor.

ak parti izmir teşkilat kongre ihale değişiklik