AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş; "Konak Abdül Batur yüzünden 25 yıl geri kaldı"

TAKİP ET

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesi ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un 4 buçuk yılını değerlendirdiği, 'Konak'ta Yerel Hizmetlerin Değerlendirilmesi ve Merkezi Hükümetin Çalışmaları' adlı basın toplantısı gerçekleştirdi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- Ak Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesi’nin 4 buçuk yıllık hizmetlerini değerlendirdiği bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Başdaş’ın Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a Konak’taki kentsel dönüşüm çalışmaları, Cemevi Projesi ve Kadın Sığınma Evi Projesi üzerinden eleştiriler getirdiği toplantıda, Batur’un Konak’ı 4 buçuk yılda 25 yıl geriye götürdüğünü söyleyerek, “Batur Konak’a zaman geçirmeye geldi. Hedefi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak” dedi. 


“Anlattıklarının bir tanesi doğru olmaz mı?”
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un 4 buçuk yılını değerlendiren bir toplantı yaptığını ve bu toplantıda söylediklerinin doğru olmadığını iddia eden Başdaş, “Konak Belediye Başkanı Sayın Abdül Batur, 4 buçuk yıllık hizmetlerini anlatan bir açıklama yaptı. Sayın Başkan’ın açıklamasına bakarsak Konak neredeyse her konuda hizmet almış, hedeflenen hizmetler ise tamama yakın yerine getirilmiş. Açıklaması beni hayal kırıklığına uğrattı. Eminim Konaklılar da açıklamalara bakarak, “ayrı ilçelerde mi yaşıyoruz?” diye düşünmüşlerdir. Anlattıklarının bir tanesi doğru olmaz mı? Özür diliyoruz, anlattıklarının bir tanesi doğru. Onu da anlatacağız” dedi.
Batur kendini yalanlıyor
Batur’un söylediklerinin belediyenin istatistikleriyle çeliştiğini ifade eden Başdaş, “Dört buçuk yılda sosyal yardımlaşmaya ayrılan bütçenin 70 milyon TL olduğunu söyleyen Batur’u belediyenin kendi belgeleri yalanlıyor. Sosyal yardımlaşmaya ayrılan bütçe 16 milyon TL’dir. 2014-2019 arasında sosyal yardım bütçesi yüzde 2,2 iken sayın Batur zamanında yüzde 0,5’e düşmüştür. Nereden nereye?  Görevdeki son yılında ise Batur, bu hizmete bütçede yüzde 0,1’lik bir pay ayırmıştır. Sosyal belediyecilik bu mudur sayın Batur? Bu nasıl sosyal belediyecilik?” diye konuştu.

“Ferahlı Cemevi yine yalan oldu”

Başkan Batur’a Ferahlı Cemevi projesi üzerinden de eleştiriler getiren Başdaş, “Başkan Batur’un sıkılmadan Konak halkının önüne ısıtıp ısıtıp getirdiği bir başka konu da Ferahlı Cemevi. 4 buçuk yıldır her basın açıklamasında Ferahlı Cemevi’nden söz ediyor. 2020 yılından beri her fırsatta bunu kendisine sorduk. Ama bir türlü adım atılmadı. Demek ki Ferahlı Mahallesi’nde Cemevi bu dönemde yalan olacak. Konaklılar adına sormak istediğimiz bir diğer konu da kadın sığınma evi. Daha önce Malatya’nın bir ilçesine Sema Pekdaş başkanlığı zamanında bir sığınma evi yaptık. Konak’ın da ihtiyacı olduğu üzere bir sığınma evi yapılması öngörüldü. Sayın Batur, dört yıl boyunca sığınma evinden söz etti. Basın açıklamasında da dile getirdi. Ancak belediye meclisinde parası olmadığını söyledi. Anlaşılan o ki Cemevi örneğinde olduğu gibi sığınma evi de hayal olacak” şeklinde konuştu.

“Batur sadece Kedi Evi yaptı”
Batur’un 4 buçuk yılda sadece “Kedi Evi” projesini gerçekleştirdiğini ifade eden Başdaş, “Peki sayın Batur, hiçbir iş yapmadı mı? Dedik ya, bir proje var. Konak Belediyesi dört buçuk yılda kendi projesi olarak sadece Kedi Evi’ni yaptı. Bunun için de Sayın Batur’u kutluyoruz! Sayın Batur, biz söylemiştik, sizin aklınız Büyükşehir’de. Büyükşehir adaylığı sevdanız yüzünden Konak’ın beş yılını yediniz. Konak 25 yıl geriye gitti. Konak’tan 30 bine yakın insan sizin başkanlığınız döneminde göç etti.  Konak’ta koku çok. Konak günden güne metruk bir yaşam yerine dönüyor. Sanki Konak çok büyük hizmet almış gibi davranıyorsunuz. Doğrusu bu rahatlığı anlayamıyoruz” dedi.
“Soyer- Batur çekişmesi Konak’ı geri bıraktı”
Konak’ın Soyer-Batur’un siyasi çekişmesi sebebiyle geri kaldığını ve Batur’un topu sürekli Büyükşehir Belediyesi’ne atarak sorumluluktan kaçtığını ifade ederek şöyle konuştu:
“Meclis üyelerimizle birlikte sayın Abdül Batur’u ziyaret ettik ve ona, “Konak halkına yapacağın her projeye destek olacağız” sözünü verdik. Biz hep destek olduk ama üzülerek söylüyorum ki Konak, 4 buçuk yıl değil 25 yıl kaybetti. Batur seçildiği yıl ona hiç muhalefet etmedim aksine destek oldum ve 1 yıl sonra ona, “Konak Abdül Batur’a 5 gömlek fazla geldi ve Soyer-Batur çekişmesi Konak’ı geride bıraktı.” Soyer, Batur’un rakip olduğunu biliyor ve 4 buçuk yıldır Konak’a hizmet etmiyor. Ege Mahallesi’ni sorduk, ‘Haberim yok’ dedi, burada vatandaşların evlerine ipotekler gelmiş. Batur’a gittik ve ‘Orası Büyükşehirin’ dedi. Biz bu konuyu çözdük. Yeşildere’yi söylüyoruz, ‘Burada konuşmayalım’ diyor. Yeşildere Konak’ın ne olduğunu gösterir. Her gün yüzlerce kişi Kemeraltı’ndan arıyor, sayın Abdül Batur’a şuraya bir el at diyoruz, Büyükşehirin, Kadifekale diyoruz Büyükşehirin. 4 buçuk yıldır Konak halkını kandırıyor ve yalan söylüyor. Konak halkı çantada keklik görüldüğü için, ‘Ne yaparsak yapalım’ bize oy veriyorlar, deniyor ama artık halk uyandı. Batur artık sahaya çıkamaz hale geldi çünkü şu ana kadar verdiği hiçbir sözü tutmadı.”

Mehmet Sait Başdaş Konak Abdül Batur