AK Parti'nin iddialarını CHP doğruladı: Yeşildere'den ev toplayanlar kim?

TAKİP ET

Yeşildere'de yapılması planlanan EXPO gerginliği sürüyor. AK Parti ve CHP'lileri karşı karşıya getiren bölge ile ilgili AK Partili Başdaş çarpıcı bir iddiada bulunarak, birileri tapu mu topluyor diye?' sormuştu. Başdaş'a CHP kanadından cevap geldi. CHP'li Önal, yer toplayan kişilerin bakanlık ile bağlantılı olduğunu belirterek, 'Bölgeyi riskli alan ilan edip, onun üzerinden yeni imar tanımlayıp, konut yapmaya çalışıyorlardı. İddia ettikleri şey bakanlığa dayanınca hepsi sus pus oldular" dedi.

Ege'ye Bakış'ta yer alan habere göre İzmir’in Konak ilçesine bağlı Yeşildere bölgesinde yapılmaması planlanan EXPO projesi CHP ve AK Parti kanadını bir kere daha karşı karşıya getirdi. Dün Yeşildere bölgesinde vatandaş ile bir araya gelen AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş çarpıcı iddialarda bulunmuştu. Başdaş iddiasında, “Birileri Yeşildere'de ev topluyormuş. 5-6 ay buraya EXPO gelecek, buranın yarısını kamulaştıracaklar. Daha sonra burası birilerine peşkeş çekilecek. Kusura bakmayın biz buna müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Bayraklı Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı İrfan Önal, “Yeşildere bölgesinde yer toplamaya çalışan arkadaşlar bakanlık ile görüşmüş. Bölgeyi riskli alan ilan edip, onun üzerinden yeni imar tanımlayıp, konut yapmaya çalışıyorlardı. İddia ettikleri şey bakanlığa dayanınca hepsi sus pus oldu” dedi.

El altından yürütülen gizli çalışmalar!

CHP’li Önal, açıklamasının devamında ” İzmir Büyükşehir Belediyesi, EXPO ile ilgili karar aldıktan sonra birilerinin oradaki uğraşları, el altından yürüttükleri gizli çalışmaları da ortaya çıktı. Orada yeni mülkiyetlerde yer değişikliği olmuş, onunla ilgili bakanlıkla ilgili bir çalışma olduğunu anlıyoruz. Bakanlığın burayı çözeceğini söylüyor AKP’li meclis üyeleri.  Böyle bir çalışma varsa bizim haberimiz yok, bu çalışmanın tarafları işlemeleri yürütüyor. Bununla ilgili kimse yeşil alanda kalacak yerlerde mülkiyet toplamaz” ifadelerini kullandı.

İzmir’de kalıcı bir yeşil!

AK Partili Başdaş’ın ‘5-6 ay buraya EXPO gelecek, buranın yarısını kamulaştıracaklar. Daha sonra burası birilerine peşkeş çekilecek’ açıklamalarına da yanıt veren Önal, “ Orası komple fuar alanı olarak ilan edilecek. Yeşildere, İzmir’de kalıcı bir şekilde yeşil olarak planlanan bir alana dönüşüyor. Yeşildere dönüşüm ile cazibe merkezi olacak. Fuar alanı olduktan sonra dönüşümün çok daha fazla katkısı olacak” dedi.

Çözümsüzlüğün kaynağı imar değil…

Küçükada Mahalle Muhtarı Sabriye Karakaya’nın,  ‘20 senedir bu ilçe CHP'nin elinde. Bize imar verseydi vatandaşlar kendi bütçesi ile evini yapardı’ ifadelerine cevap veren CHP’li Önal, “ 2.5 -3 emsali yerlerden bahsediyoruz. Buralar imarı olmayan yerler değil. Buraların temelde uygulama sorunu var, çözümsüzlük kaynağı imar ile alakalı bir durum değil” dedi.

ak parti chp expo yeşildere iddia doğrulama sait başdaş