AK Parti'nin seçim stratejisi "Deprem" olacak

TAKİP ET

Genel seçim için 14 Mayıs tarihi her gün biraz daha kesinlik kazanırken ittifakların da seçim stratejileri netleşmeye başladı.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-KULİS HABER- Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ismini açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı zikretmesi üzerine ittifakların seçim stratejileri ne olacak sorusu akıllara geldi. Millet İttifakı’nın “parlementere sisteme geri dönüş” stratejisi üzerine kurduğu çalışmalar devam ederken Cumhur İttifakı’nın ne yapacağı merakla bekleniyordu. GERÇEK HABERCİ’nin Cumhur İttifakı kulislerinde edindiği bilgiye göre seçim stratejisi deprem olacak.
Kulislerden edinilen bilgiye göre Cumhur İttifakı’nın seçim stratejisinin merkezinde “depremzedelerin sorununu kökten çözmek” konusu olacak. Bu çerçevede çalışmalara başlayan hükümet ilk olarak bölgede kalıcı konutlar için yer tespiti ve inşaat ihaleleri yapacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve GYODER tarafından “6 Şubat depremleri” sonrasında hazırlanan “Afet Bölgesi Tasarım Alanları Rehberi” hazırlandı. 
Buna göre; 5 ilde toplamda 23 milyon 426 bin metrekare alan yeni proje alanı olarak belirlendi. Bu alanların üzerinde toplamda 85 bin 250 yeni daire üretilmesi planlandı. Projelerin hangi şirketler tarafından yürütüleceğine dair bilgiler de rehberde yer aldı. Rehbere göre; proje alanları, alanlar üzerinde üretilecek konut sayısı şöyle; :
Kahramanmaraş: il genelinde 4 milyon 9 bin metrekare alan üzerinde proje hazırlanacak. Toplamda 17 bin 250 adet daire üretilecek.
Afşin’de, Merkez Proje Alanı’nda; 750 adet yeni daire yapılacak. 
Elbistan’da, Doğu Proje Alanı’nda; 2500 daire üretilecek. 
Onikişubat İlçesi’nde, Önsen Proje Alanı’nda 10 bin adet daire yapılacak
Türkoğlu Proje Alanı’nda; 2 bin adet daire üretilecek. 
Pazarcık ilçesinde, İncirli Proje Alanı’nda; 2 bin adet daire üretilecek. 
Malatya: 8 milyon 600 bin metrekare alan üzerinde 30 bin adet daire yapılacak.
Battalgazi İlçesi’ndeki Çamurlu Proje Alanı’nda 15 bin adet daire üretilmesi planlandı. 
Yeşilyurt İlçesi’ndeki İkizce Proje Alanı’nda 10 bin adet daire üretilmesi planlandı. 
Doğanşehir Proje Alanı’nda ise 5 bin adet daire üretilecek. 
Doğanşehir Proje Alanı’nda ise 5 bin adet daire üretilecek. 
Osmaniye: Merkez Proje Alanı’nda, toplamda 1 milyon metrekare alan üzerinde 5 bin adet konut üretilecek.
Adana: Kentte açılacak Çukurova Proje Alanı’nda, 400 bin metrekare arazi üzerinde 2 bin adet yeni daire üretilecek.

AK Parti seçim stratejisi Deprem 14 Mayıs