AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten HÜDA-PAR ve Yeniden Refah açıklaması

TAKİP ET

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Cumhur İttifakı'nın büyümesi ve güçlenmesiyle ilgili tmas trafiği devam ediyor. Temaslarımız olumlu yönde devam ediyor. HÜDA-PAR'a destek açıklamasından dolayı teşekkür ediyoruz. Yeniden Refah Partisi ile görüşmemiz müspet bir atmosferde geçti." dedi.

Cumhur İttifakı genişliyor mu? Yeniden Refah Partisinin 6284 sayılı kanun hakkındaki talebi ve HÜDA-PAR'la ilgili iddialar iki partinin ittifaka katılması olasığıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Eleştirilere AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten yanıt geldi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Daha önce bir tur sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Bahçeli yapmıştı, tekrardan gidilmiş oldu.

İttifakın büyümesiyle ilgili temas trafiği devam ediyor. BBP zaten Cumhur İttifakının bir parçası. Yeniden kararlı bir şekilde cumhurbaşkanımızı destekleyeceklerini açıkladılar. İstişareler devam ediyor, her şey gayet iyi gidiyor.

YRP'yi arkadaşlarımız ziyaret etti. Bir davet söz konusu oldu. Onlar bunu yetkili kurullarına değerlendirileceklerini ifade ettiler. Bu hafta içerisinde dönüş yapacaklarını belirttiler. Görüşmeler bu manada gayet müspet bir atmosferde ilerliyor.

İttifak yapıldığı zaman siyasi partiler tek bir parti haline dönüşmüyor. Her partinin kendine özgü kimliği var. Diğer partilerle çelişme olabilir. Tabii ki seçime gidilirken ittifakımızın bir ilkeler açıklaması olacak, kamuoyuyla paylaşılacak. Pek çok konuda iddialarda bulunanlara bakıyorsunuz, sistematik şekilde halen bir terör örgütünün karşısında, PKK'nın katliamları karşısında sessiz kalan bir kitle Cumhur İttifakına destek veren partilerin birbirine çelişkili beyanları olup olmadığını sorguluyor. Demokrasilerde en kırmızı çizgi terördür.

PKK'yı destekleyen bir partinin açıkça sayın Kılıçdaroğlu'na ve Millet İttifakına desteği söz konusu. Bu konuda izahat getirmeyenler Cumhur İttifakındaki partilerin çelişkisi olup olmadığına bakıyorlar. İttifak, partilerin kimliklerini ortadan kaldırarak tek bir parti haline gelmesi değil.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde son derece güçlü adımlar attık. Bu konulardaki politikalarımız belli. Ama partiler arasında farklılıklar belli. Önemli olan temel ilkelerde uzlaşmak.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik HÜDA-PAR Yeniden Refah