Ak Parti Bornova'da Büyük Bilmece!..

TAKİP ET

Yerel seçim için partiler aday adaylarını tek tek açıklarken bir yandan da belediye meclis üyesi listeleri için ciddi mücadele ediliyor.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ-Yerel seçimler öncesi partilerin ittifak çalışmaları devam ederken özellikle meclis üyesi listeleri konusunda yaşanan belirsizlik kafaları karıştırıyor. Bir çok ilçede başvuru sayısı asil ve yedek liste toplamından daha düşük seviyede kalırken Bornova gibi bazı ilçelerde başvuru sayının düşük olmasına rağmen büyük rekabet var.

Ben Olmasam Seçim Kayıp!..

Mevcut 11 Belediye Mecllis Üyesi'nden Reyhan Küçükbay başvurmazken, Dursun Çetin 3 dönem kuralından dolayı başvurmadı. Hasan Ali Karaman ve Metin Akçay Belediye Başkan Aday adaylığı için başvururken geriye kalan 7 isim ise yeniden aday olmak için meclis üyeliği için başvuru yaptı.  Bornova'da bu isimler dışında 5 ilçe yöneticisi, 4 mahalle temsilcisi, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yıldırım ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Mustafa Olgun'un da diğer aday adayları arasında yer alıyor. Tüm aday adaylarının ortak jargonu ise; "Ben aday olmazsam büyük oy kaybı olur" söylemi. Özellikle kendilerine yakın isimler tarafından dillendirilen bu söylemdeki kastın Büyükşehir Belediyesi'ne seçilecek yerlerdern listeye girme isteği olduğu ileri sürülüyor.

MHP'de güçlü

Bu denklemin bir diğer sorusu ise Ak Parti ve MHP Genel Merkezleri arasında varılan Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde de devm etme kararı. Zira yerel seçimlerde MHP'nin aday göstermeyeceği düşünülen ilçede asgari 4 meclis üyesi talebinde bulunacağı siyasi kulislerinde konuşuluyor. 2014 Yerel seçimlerinde ancak 12 meclis üyesi çıkaran(1 isim daha sonra Genel Merkez kararı ile partiden ihraç edildi) Ak Parti'nin listelerinin yazılmasında ciddi sıkıntı yaşanacak gibi.

30 Mart 2014 seçimlerinde kim ne oy almıştı?

CHP       134.092 49,57%  

AK Parti  92.281 34,11%  

MHP       27.987 10,35%