AK Partili Aydemir'den Selvitopu'na; "Yalanlarla belediye başkanlığı yapılmaz"

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde görevdeki 4,5 yılını değerlendiren ve başarılı bir performans sergilediklerini savunan CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na Ak Parti cephesinden cevap geldi.

Başkan Selvitopu’nun, Karabağlar Belediyesi’nin Ak Partili Meclis Üyelerine yönelik olarak sarf ettiği “yalanlarla siyaset olmaz” sözüne sert tepki gösteren Karabağlar Belediyesi’nin  Ak Partili Meclis Üyesi Mehmet Şirin Aydemir, “Belediye  Başkanlığı yalanlarla ifa edilebilecek bir görev değildir” diye cevap verdi.

SELVİTOPU’NUN VAADİ ‘ENGELSİZ KARABAĞLAR’ SÖZÜ YALAN OLDU 

 5 yıl önce Selvitopu’nun vaatleri arasında bulunan ‘engelsiz Karabağlar’ sözünü hatırlatan Mehmet Şirin  Aydemir, “Selvitopu ,vaatlerini şu şekilde sıralamıştı: Yaşlılarımız için dayanışma merkezleri yapacağız, engelli merkezleri inşa edeceğiz, engelli çocuk kreşi hizmeti vereceğiz, engelli çocuk oyun parkları yapacağız. Şimdi soruyorum bu sözlerinden hiçbirini tutmayan ve yerine getirmeyen Başkan Selvitopu, nasıl olur da, yalanlarla siyaset yapılmaz deme cüreti gösteriyor. Biz de kendisine aynen cevap veriyoruz. Bu sözleri veren sizsiniz, Sözünüzü tutmayıp sizi eleştirenleri yalancılıkla suçlayan da sizsiniz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu derler bu durumda.” dedi. Aydemir, “Yaklaşık 5 yıldır, Karabağlar Belediyesi Engelliler Komisyonunda meclis üyesi olarak hizmet veriyorum. 4 yıl önce Ak Parti grubu olarak verdiğimiz önerge ile engelliler için bir hizmet aracı satın alındı. Tabi ki yetersiz kaldı. İstatistiklere göre Karabağlar nüfusunun % 15’i engellilerden oluşuyor.  Yani yaklaşık 75 bin engelli vatandaşımız Karabağlar’da yaşıyor.  Karabağlar’da yaşayan  engelli ailelerinin günlük işlerini yaparken, yani; pazara, hastaneye veya çarşıya giderken engelli çocuklarını geçici olarak bırakabilecekleri konukevi mazbatası 2 yıldır belediye meclisinden geçmiş olmasına rağmen bununla ilgili olarak da hiçbir çalışma yapılmadı.” diye konuştu.  

PAZAR YERLERİNİ BİTİREMEDİLER

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun gazetelere verdiği beyanatların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Mehmet Şirin Aydemir, “Pazar yerleri ile ilgili demeçleri de kesinlikle gerçek değildir.  Sadece Yunus Emre pazaryerini bitirebildiler. Kibar Mahallesi’nin pazar yeri yarım kaldı, hatta ihale iptal edildi. Yurtoğlu Mahallesi’ndeki pazar yeri bitirilemedi. Diğer pazar yerlerinin ise inşaatına dahi başlanamadı.

270 ÖĞRENCİ YALANI

“Karabağlar Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışının yapılamadığı, hiçbir öğrencinin kalmadığı herkes tarafından bilinmektedir.” diyen Mehmet Şirin Aydemir, “Başkan basında demeç veriyor. 270 kız öğrencinin misafir olduğu yurtta, dar ve orta gelirli ailelere destek oluyoruz, diyor. Yani bu husus da tamamen yalandır. Çünkü ortada açılan ve hizmet veren bir yurt yoktur.” dedi.

Başkan Selvitopu’nun, Karabağlar Belediyesi’nin Ak Partili Meclis Üyelerine yönelik olarak sarf ettiği “yalanlarla siyaset olmaz” sözüne sert tepki gösteren Karabağlar Belediyesi’nin  Ak Partili Meclis Üyesi Mehmet Şirin Aydemir, “Belediye  Başkanlığı yalanlarla ifa edilebilecek bir görev değildir” diye cevap verdi.