AK Partili Başdaş, "Konaklılar artık yerel yönetimlerden ümidini kesti"

TAKİP ET

​​​​​​​AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, hükümetin Konak'a yaptığı projeleri aktararak yerel yönetimlere yönelik eleştirilerde bulundu.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-AK Parti Konak İlçe Teşkilatı olarak 2022 yılında hükümetin yaptığı yatırımları paylaşarak değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, yerel yönetimlere eleştirilerde bulunarak “Konaklılar artık yerel yönetimlerden ümidini kesti. İnşallah hükümetimizin Konak’a destekleri daha da artacak” dedi.

“Büyükşehir babaysa gidip yatırımını yapacak”

Başdaş, Konak Belediyesi’nin 2022 yılında hiçbir çalışma yapmadığını savunarak, “Abdül Batur döneminde kendi kaynakları ile yaptıkları bir yer var onu da henüz bitiremediler. Bize hizmet binası ile ilgili geldiler yardım istediler, biz görüştük ve 100 milyon TL kredi çıkarttık; ama kullanmadılar ve bu kredi eridi. Sonra bir şekilde İBB’ye mal verip yaptıracaklarını söylediler. Büyükşehir babaysa gidip yatırımını yapacak. Bu Konak’a bir hizmettir” diye konuştu.

“Gece gündüz Konak’a ne yapabilirim diye düşünüyorum”

Roman Mahalleleri’nde kentsel dönüşümün şart olduğunu dile getiren Başdaş, “Ben Abdül Batur’un Romanlar ile ilgili hiçbir projesini duymadık bir iki panel yaptı daha sonra hiçbir proje açıklamadı. Ben buradan Sayın Batur’a sesleniyorum gelsin beraber sahada yapalım. Roman vatandaşların sorunu sahada çözülür. Ben gece gündüz Konak’a ne yapabilirim diye düşünüyorum. Başta da söyledim artık Konaklılar yerel yönetimden beklentileri yok. Biz çalışmaya devam edeceğiz. 6-7 tane Konak ile ilgili projelerimiz var; ama yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermiyoruz. Netleştiği zaman basın ile paylaşacağız” dedi.

“Biz laf değil hizmet üretiyoruz”

Başdaş, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında kongre binasını yıkılan yerde yeniden inşa ederek taçlandıracaklarını dile getirerek, “Kemeraltı aksında yer alan binanın yapımı hızla ilerliyor ve Şubat ayında görkemli bir açılışla İzmirlilerle kongre binasını buluşturacağız. Atatürk’ün binasına sahip çıkılarak açılışı yapılacak. Bittiğinde nasıl ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkıldığı görülecek. CHP biz Atatürk’ün partisiyiz diyor ya demekle olmaz.  Sadece özel günlerde sanatçı getirerek kutlama yapılmaz, biz eser bırakıyoruz. Biz laf değil hizmet üretiyoruz, İzmirlilere eser bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

“8 okulumuzun yapımı devam ediyor”

2022 yılı içinde 17 okulun yapımına başlayarak Konak'ta eğitimi daha da güçlü hale getirdiklerini vurgulayarak, “Bu yıl içinde bir okulumuzu tamamladık. 8 tanesinin yapımı devam ediyor. Önümüzdeki günlerde öğrencilerimizin hizmetinde olacak. 9 tane okulumuzun da yer tespiti ve ihalesi yapıldı. Okullarımızın yapıldığı mahallelerde aynı zamanda öğrenciler için sosyal bir kampus olacak nitelikte olduğunu belirtmek isteriz. Konferans salonu, sportif alanları, teknoloji tasarım sınıfı, okul aile birliği binasıyla akıllı bina konseptindeki bu okullar ilçemize hayırlı olsun” açıklamasını yaptı.

“Damlacık'ta tarihi ayağa kaldırıyoruz”

Damlacık’ta 7 dönümlük bir alanda dönüşüme başlandığını vurgulayan Başdaş, şunları dile getirdi:

“Biz kendimize şato değil vatandaşa hizmet için uğraşıyoruz. Sayın Soyer’in kaldığı şatonun hemen karşısına Damlacık'ta 7 dönümlük alanda Millet Bahçesi konseptinde mahallenin tarihi dokusuyla iç içe bir bölgenin yapımına başlandı. 11 eski binanın restore edildiği bu noktada öğrenci evleri, kıraathane, sanat atölyeleri, müze ve restoranıyla bir açık hava buluşma bölgesi oluşturuyoruz. Damlacık ve çevresi mahalleler bu hizmetle çok önemli bir çekim merkezi haline gelecek. 19'uncu yüzyılın başında ve 20'nci yüzyılda Türk- Müslüman Mahallesi olarak tanımlanan, öğretmen evi, Eşrefpaşa Pazar Yeri ve Varyanttaki Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü arasında bulunan bu semtimizi hak ettiği değere kavuşturacağız. Damlacık artık metruk bir bölge olarak anılmayacak.”

“Batur, kilidi vurup Konak’tan kaçacak”

Başdaş, Konak'ta dezavantajlı bölgelerde yaşayan vatandaşların hayatına dokunmak için adım attıklarını söyleyerek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızın evlerinin tadilatı gerçekleşti. Yine 2022 yılı içinde 17 bin aileye Aile Sosyal Paketi'nden bin 400 TL'lik aylı ödeme yapıldı. Küresel düzeyde korona sonrası yaşanan krizden dar gelirli vatandaşlarımızın en az etkilenmesi adına bu sosyal yardımlar devam edecek. AK Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına yakışır bir vizyonla geleceğimizi inşa etmeye devam ediyoruz. İzmir'in kalbi Konak'ın her açıdan hak ettiği hizmeti görmesi, daha yaşanılır bir ilçe olması için 7 gün 24 saat ilçemizin her sokağında ve mahallesindeyiz. Hükümetimizin asgari ücrete yaptığı artışın aynısı Konak Belediyesi’ndeki işçilere yaparsa, yapmak zorunda Abdül Batur kilidi vurup Konak’tan kaçacak” dedi.

Yıldız, “Soyer, İzmir’i hayalleri içinde sürüklüyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, “Biz burada konuşurken sanki bir belediyenin Konak’a yaptığı yatırımları sunuyor gibi olduk. 11 ana başlıktan sunum yaptık. İBB Meclisi’nde sürekli bir algı üretiliyor sanki AK Parti hükümeti engelliyormuş gibi bir algı üretiliyor. Konak ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlayıp 1 buçuk yılda bitirdiği projesi var mı? Sadece bu değil EXPO’nun yapılacağı alanda vatandaşların nereye gideceği ile ilgili somut bir çalışma var mı? Yok. Bizim romantik ve hayalperest bir belediye başkanımız var. Bu hayalleri gerçekleştirebileceğini düşünüyor; ama yanlış danışmanlar ile İzmir’i hayalleri içinde sürüklüyor” diye konuştu.