AK Partili Başdaş'tan İEF çıkışı: "Fuar değil pazar yerine çevirdiler"

TAKİP ET

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, İzmir Enternasyonel Fuarı'yla ilgili eleştirilerde bulundu. Başdaş, 'Şimdiki fuar sadece panayır fuarı. Yiyecekler, takılar... Bir fuar değil de bir pazar yerine çevirdiler.' diye konuştu.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, bu sene 92’ncisi düzenlenen İzmir Enternasyonel Fuarı üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Eski fuarların özlendiğini, geçmişte 35’ten fazla ülkenin katılımıyla bu fuarların gerçekleştirildiğini belirten Başdaş, “Yeni çıkan aracın ilk tanıtıldığı yer fuar olurdu. Şimdiki fuar sadece panayır fuarı. Yiyecekler, takılar... Bir fuar değil de bir Pazar yerine çevirdiler.” diye konuştu.

Başdaş, konuşmasına devam ederken, “ Halbuki Lozan Fuar Kapısı’nın girişinde rahmetli priştenenın büyük afişi ve orda yazııyor, “İzmir fuarlar şehri olacak, kongreler şehri olacak.” Ama maalesef rahmetliden sonra burasını öldürdüler. Eskiden fuar 29 gündü ve 12 ay boyunca burda fuarlar yapılırdı. Burdaki esnaflar çeklerini altıncı yedinci aya keserlerdi, ‘Fuarda iş yapacağız ve ödeyeceğiz.’ diyerek.” ifadelerini kullandı.

“FUARIN ESNAFA FAYDASI YOK”

Başdaş, şu an fuarın esnafa hiçbir faydası olmadığını söyledi ve şöyle devam etti:

“Tam tersine, esnaf yıllar önce fuara güvenerek yatırımlar yapmış, yerler almış, oteller kurmuş, burda dükkanlar almış. Şimdi o dükkanların değeri sıfıra indi. Eskiden burda dükkan alabilir miydin fuar açıkken? Eskiden burdaki otellerin hepsi şahane iş yapardı, esnaf mükemmel iş yapardı. Şimdi diyorum ki esnaf ne iş yapacak. Zaten içeriye sadece yemek içmek koymuşlar. Hani fuarla ilgili herhangi bir şey yok. Aynı bir Pazar.

 

“ESKİYLE ALAKASI YOK”

Başdaş, sözlerini tamamlarken şöyle konuştu:

“İzmir’in ilçe belediyeleri vardı fuarda ama onların da standında hiçbir şey yoktu. Burdaki dernekler ne yaptı? Eskiyle alakası yok. Hatırlıyorum, eskiden belki Türkiye’den 60 – 70 il katılırdı fuarlara. Bir tane il konuk il olurdu diğerleri de katılıp hizmetlerini vatandaşa tanıtırdı. Burda bir tane belediye başkanı görmedim. İzmir vekillerinin dışında bir tane milletvekili görmedim. Eskiden gurbetçilerimiz, yaz tatillerini fuara göre ayarlardı. Çünkü Türkiye’nin dünyanın her tarafından fuara gelirlerdi. Şimdi, hiç yok. Bilemiyorum. Gezdim bir, bomboş. Pazaryeri. Çim konserleri var, insanlar o konserler için geliyor. Eskiden diyorum ya 35, hatta daha fazla ülke katılırdı. Giderdik o ülkenin stantlarını gezerdik, muhteşem bir şeydi. Arabayı orada görürdük. Yani yeni çıkan ne varsa orda görülürdü. Ama şimdi o firmalar bile gelmiyor çünkü biliyorlar. Bir de artık 9 gün. Eskiden 29 gün sürerdi fuar, diğer günler 12 ay boyunca burada her ay bir fuar yapılırdı. Gelinlik fuarı, mermer fuarı... Şimdi orayı taşıdılar ama burayı öldürdüler. Elimizde büyük bir hazine var burda yani. Mesela bir anket yapılsa ‘Eski fuarımızı mı istiyorsunuz şimdikini mi?’ diye. Yüzde 99 ‘Eski fuarı geri istiyoruz.’ derler.”

Sait Başdaş AK Parti Fuar İEF çıkışı