AK Partili Başdaş'tan Soyer ve Batur'a 'Gültepe' çıkışı: "Vatandaşa rağmen bir şeyler yapmayın!"

TAKİP ET

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, kamuoyunda sıkça tartışılan Gültepe Kentsel Dönüşüm Planları ile ilgili, 'Vatandaşa rağmen bir şeyler yapmayın' uyarısında bulundu.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ- Şehir Plancıları Odası’nın Konak Belediyesi’nin Gültepe için hazırladığı imar planına açtığı davada, planların olduğu gibi uygulanması kararı çıkarken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’dan Konak Belediye Meclisi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda “Gültepe kararı İzmir için emsaldir. Bize zaman kaybettirdiler” çıkışı gelmişti. AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ise Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e seslenerek, “Vatandaşa rağmen bir şeyler yapmayın” dedi.
“İtirazları görmemezlikten gelmeyin”
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un sadece zaman kazanmaya çalıştığını dile getiren Başdaş, “3 yıl boyunca Konak’a bir çivi bile çakılmadı. Her zaman söylediğim gibi Sayın Abdül Batur’un gözü Konak’ta değil Büyükşehir’de. O planlar iptal edilmese bile uygulanacak herhangi bir plan değil. Beştepeler’de aynı şekilde… Onlar sadece 2023 ve 2024 için zaman kazanmaya çalışıyorlar. Şu anda Gültepe’deki insanların görüşünü gidip alın. Ben buradan hem Tunç Soyer’e hem de Abdül Batur’a sesleniyorum; gelin Yeşildere’yi, Gültepe’yi, Beştepeler’de insanlarla görüşün. İnsanların söylediklerini kayda alın. İtirazları görmemezlikten gelmeyin, vatandaşa rağmen bir şeyler yapmayın. Seçimde biz yapamadık denmesin diye bunu yapıyorlar. Konak’a çıkın bakın, Abdül Batur’un bir tane eseri, bıraktığı bir şey var mı?” ifadelerini kullandı.