AK Partili Hızal: Yağmurlar başlayınca koku tekrar ortaya çıkacak 

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, kentin koku sorunuyla ilgili belediyenin geçici önlemler aldığını ve yağmurlar başlayınca koku sorunun tekrar ortaya çıkacağını söyledi

BEGÜM BURÇAK GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- ÖZEL HABER - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kenttin yıllardır yaşadığı koku sorunuyla ilgili son dönemde çalışmalar yürütüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, belediyenin çözümlerinin geçici olduğunu vurguladı. 
Gerçek Haberci’ye açıklamalarda bulunan Hızal, “Belediye arıtma tesisinde rehabilitasyon yaptı. Yağmur mevsimleri başlayınca arıtma tesisine yine yağmur suyu girecek. O tarihlerde  şehrin nüfusu maksimum seviyeye çıkacak. Çiğli Arıtma Tesisi yine yeterli çalışmayacak. Yine kanallardan kokular gelmeye başlayacak. Yani  Eylül ve Ekim aylarında tekrar koku başlayacak” diye konuştu. 

ARITMA TESİSİNİN TAM KAPASİTE ÇALIŞTIRILMASI LAZIM

Hızal, çözüm önerileri olarak yapılması gerekenleri ise şu şekilde ifade etti: “Çözüm olarak arıtma tesisinin tam kapasite çalıştırılması lazım. Çamur bertaraf tesisini faaliyete sokacaksın. Çamuru bertaraf etmen lazım. Şehir merkezindeki yağmur suyunu ve atık suyu ayrıştırmayı tamamlayacaksın. Belediye daha yüzde 10’unu tamamlayamadı. Yapmak kolay değildir. Üstünde yaptılar var. Pahalı bir iş. Birde Çiğli’de dördüncü faz inşaatı bitmeden tesis sağlıklı arıtma yapamaz.”

Özgür Hızal koku sorunu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi