AK PARTİLİ İLÇE BAŞKANI ETİKE'DEN CHP'Lİ MECLİS ÜYESİNE İSTİFA ET ÇAĞRISI

TAKİP ET

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, sert bir açıklama yaparak CHP'li meclis üyesi Aybars Yıldırım'ın istifasını istedi. Etike, açıklamasında; 'Çeşme, siyasetini ve gündemini kirleten bu CHP'li siyasetçileri hak etmemektedir' dedi. 

GERÇEK HABERCİ-CHP Çeşme Belediye meclis üyesi Aybars Yıldırım, uzun süredir ilçede yaptığı kaçak konut inşaatı ile gündeme geliyor. Ruhsata aykırı şekilde inşaat yaptığı da ileri sürülen Yıldırım, geçtiğimiz günlerde kamuoyundan özür dilediğini açıklamıştı. Ancak bu özür tepkilerin son bulmasına yetmedi. AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike’den Yıldırım’a meclis üyeliğinden istifa et çağrısı geldi. 

AK Partili İlçe Başkanını Etike’nin açıklamasının tamamı şu şekilde; 

“CHP’li belediye meclisi üyesi Aybars Yıldırım’ın her türlü ahlaki değerin dışında otel yapacağım diyerek aldığı ruhsatın gereğini yapmayarak talan edilmek istenen Çeşme rantına bir örnek olarak ruhsata muhalif yasa dışı rezidans dairelere çevirmesi ve onları yasal olmayan gerekçelerle satmasıdır. Yıldırım yaptığı açıklama ile yolsuzluğunu kabullenerek kamuoyundan sözde özür dilemiştir. Çeşme, siyasetini ve gündemini kirleten bu CHP’li siyasetçileri hak etmemektedir. Özrü kabahatinden büyük olan bu kural tanımazlıklar karşısında belediye meclis üyesini istifaya davet ediyorum.”