AK Partili Sürekli'den önerge tepkisi: "Hiçbir mahkeme bu plan tadilatını bozamaz"

TAKİP ET

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu tarafından verilen İzmir genelinde emsal artışı önergenin dilek ve temenni olarak kabul edilmesine tepki gösterdi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti Grubu’nun İzmir genelinde emsal artışı uygulanmasına yönelik verilen 4 sayfalık önergenin dilek ve temenni olarak kabul edilmesine tepki gösterdi. Sürekli, “Bizim kaybedeceğimiz 1 dakikamız yok. Bizim tavrımız burada nettir. Önergemiz doğrultusunda karar verilirse hiçbir mahkeme bu plan tadilatını bozamaz” dedi. Ayrıca Sürekli, söz konusu önergeyi bir manifesto olarak nitelendirdi.
“O önerge bir manifestodur”
Emsal artışının olumlu bir şekilde sonuçlandı ancak eksik kaldığına ve geç olduğuna dikkat çeken Sürekli, “Depremden sonra bizim ak parti büyükşehir grubumuz, Mecliste bunun emsal artışı ile çözülebileceğiniz, emsal artışının plan tadilatı ile yapılması gerektiğini dile getirdiler. Bununla ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini söylediler. Ancak geçici bir formül olan K planları ile çözmeye çalıştılar. Geldiğimiz noktada birçok spekülasyon ile karşı karşıya kaldık. Bu konuda geç kalındı. Bu iş çoktan plan talimatı ile biterdi.  Şimdi yine plan notları ile yapılıyor. Biz önerge sunduk, o önerge bir milattı. O önerge bir manifestodur. O önerge bu işin kazasız belasız nasıl yapılacağını gösteriyordu. Kendilerinin getirdiği sitemde eksikler var. Biz emsal artışı şartlarının genişletilmesini istiyoruz. Biz depremden zarar gören 79 bin bağımsız bölümü kapsamını istiyoruz” açıklamasını yaptı.
“Siyaset yapma düşüncemiz yok İzmir’in sorununu çözelim”
Sürekli, Karşıyaka Belediyesi'nden geçirilen emsal artışı kararının İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti Grubu’nun verdiği önergeyle çok benzer yanları olduğuna değinerek. “Orda bizim önergemizden esinlenmişler. Bizim burada siyaset yapma düşüncemiz yok. Önce 79 bin bağımsız birimin sorunu çözelim sonra tüm İzmir'in sorunun çözelim” diye konuştu.