AK Partili Turhal Belediyesi çay bahçesini satıyor

TAKİP ET

AK Partili belediyeler de hükümetin satış politikasının etkisi altına girdi. Tokat Turhal'daki şehrin en değerli arazileri arasında gösterilen Yeşilırmak Aile Çay Bahçesi, AKP'li Turhal Belediyesi tarafından satışa çıkarıldı.

Tokat'ın Turhal ilçesinde bulunan ve şehrin en değerli arazileri arasında gösterilen "Yeşilırmak Aile Çay Bahçesi" AKP'li Turhal tarafından satışa çıkarıldı. 4 Ağustos 2022'de satış ihalesi gerçekleştirilecek arazinin bedeli  minimum 12 milyon TL olarak belirlendi.

3 bin 700 metrekarelik park alanının 565 metrekarelik kısmını kapsayan arazi parkın tam ortasında kalıyor.

BELEDİYE-RESMİ GAZETE ÇATIŞMASI

Resmi Gazete'de yer alan ilanda satılacak parsel “kafeterya/restaurant/arsa” olarak belirtilirken söz konusu parsel Turhal Belediyesi’nin kendi internet sitesinde 2017’de yapılan imar planı değişikliğine göre “Sosyal Tesis Alanı” olarak tanımlanıyor.

Turhal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün verilerinde ise satışı planlanan parsel “Kısmen park, kısmen sosyal ve kültürel tesis alanı” olarak belirtiliyor.

Bu durumda, Resmi Gazete'de parselin niteliği kısmındaki  “kafeterya/restaurant/arsa” olarak yer alan ilan bilgileri belediyede yer alan bilgilerle çelişiyor.