AK Partili vekilin eşinin aracı olduğu uyuşturucu davasına Zindaşti'yi bırakan hakim atanmış

TAKİP ET

Barış Terkoğlu, AK Partili Emine Zeybek'in eşi Faruk Sarıoğlu'nun rüşvete aracılık ettiği uyuşturucu dosyasınaa bakması için Zindaşti'yi serbest bırakan hakim Cevdet Özcan'ın atandığını yazdı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in eşi, eski savcı Faruk Sarıoğlu'nun uyuşturucu dosyasında rüşvet verilmesine aracılık etmekten 2 yıl 6 ay hapis cezası almasıyla ilgili detayları paylaştı.

"Mesele bir savcıdan, bir milletvekilinden daha derine uzanıyor" diyen Terkoğlu, Sarıoğlu'nun söz konusu iddianameyi yazan eski askeri savcı Melih Yıldırım'a 'dosyanın içindeki bilgiler' karşılığında rüşvet teklif ettiğini ifade etti.

ZİNDAŞTİ'Yİ SERBEST BIRAKAN HAKİM ATANMIŞ

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'yi gece yarısı tahliye eden hâkim Cevdet Özcan'ın dosyaya bakması için "sözde sürgünle" Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne atandığını da belirten Terkoğlu'nun yazısından ilgili bölüm şöyle:

"İnanılmaz değil mi! Erzurum’da Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu yapılıyor. Dosyayı takip eden savcıya AKP’nin kritik isminin eşi olan savcı rüşvet teklif ediyor. Tesadüf bu ya, dosyaya bakacak Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, İstanbul’da uyuşturucu baronlarını, Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen telefonla bırakan hâkim, sözde sürgünle atanıyor.

Hakkını yemeyelim, HSK yazdıklarımızın ardından hatasını kabul etti. Özcan, davadan el çektirildi. Sarıoğlu hakkında da soruşturma yapıldı.

Sarıoğlu için, geçen 23 Kasım’da, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından rüşvet cezası verildi.

Dosyada rüşvet vermeye teşebbüsten ceza alan avukat var; adı Oktay Bağatır, uyuşturucu sanıklarının avukatı. Bir de bahsettiğim Faruk Sarıoğlu, rüşvete aracılık teşebbüsünden ceza almış. Avukat Nejdet Altan ise beraat etmiş.

 

.......

Hani hep torbacıların 'bacakları kırılıyor' da baronlar nasıl kurtuluyor diye soruyoruz ya...

Yargıtay tutanakları özetliyor.

İş uyuşturucu taşıyan kamyoncuya geldiğinde, herkes tepesine biniyor. Öte yandan söz konusu baronlar ise Cumhurbaşkanlığı’ndan telefonlar, beklenmedik karar veren hâkimler, teklif yapan avukatlar, rüşvet aracılığı yapan savcılar, siyasetin zirvesindeki isimler yan yana gelebiliyor. Görünmez işbirliği, kimi zaman İstanbul’da kimi zaman Erzurum’da kendisini açığa vuruyor. Bütün ipler ise aynı uçlarda birleşiyor.

Bu arada Emine Zeybek sadece Kocaeli milletvekili değil. AKP’nin en üst karar organlarından MKYK’nin üyesi, TBMM’de Anayasa Komisyonu’nun sözcüsü, AKP’nin genel merkez sosyal politikalar başkan yardımcısı... Yani uyuşturucu ile mücadele politikaları da yasaları da onun dokunabileceği uzaklıkta!

Kılıcı doğru kullanmak için beceri yetmez. Kime karşı kullanacağını bilmek için akıl da gerekir. Kısa gölgeleri yaratan koca suretlere doğrultmuyorsanız, cesaretten söz etmeyin bile."

AK Parti uyuşturucu davası hakim