AK Partili Yıldız'dan Büyükşehir'e 'EXPO' çıkışı: "50 yıldır bataklıkta yaşayan insanları zihinsel bataklığa soktunuz!"

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, Yeşildere'de düzenlenecek olan EXPO 2026 ile ilgili, '50 yıldır bataklıkta yaşayan insanları zihinsel bataklığa soktunuz' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci birleşiminde ‘EXPO’ ve ‘trafo alanı’ tartışmaları meclise damgasını vurmuştu. CHP Grubundan AK Parti’ye iki konu hakkında da ‘siyaset’ eleştiri gelmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ise bu eleştirilere tepki gösterirken konunun detaylarını paylaştı. Pınarbaşı’nda olması planlanan EXPO’nun Yeşildere’ye kayması ile 9 mahalle insanını tedirgin edildiğini vurgulayan Yıldız, “Oradaki insanlar 50 yıldır bataklıkta yaşıyorlardı şimdi ise insanları zihinsel, ruhsal bataklığa soktunuz. Çünkü belirsizliği insanlara taşıyorsunuz. Bunun neresinde siyaset var?” diye konuştu.  
“Söylediklerimizde bir tane siyaset varsa ben meclis üyeliğini bırakırım”
CHP kanadından gelen ‘siyaset yapıyorsunuz’ eleştirilerine işaret eden Yıldız, “Biz siyaset yapmıyoruz, siz orada uygulaması mümkün olmayan, problem çıkarabilecek bir işlemi inatla sürdürüyorsunuz. Bin 300 vatandaşı evinden edeceksiniz, yol haritanız yok, hukuki eksiklikleriniz var ve burada yaşayan insanların tamamı mağdur duruma düşecek diyerek uyarılarda bulunduk. Biz bununla ilgili siyaset yapıyorsak, gelin birlikte o mahalleleri gezelim eğer bizim söylediklerimizde bir tane siyaset varsa ben meclis üyeliğini bırakırım. Ben bir sorunu gerçeklikleriyle ortaya koymaya çalışıyorum. Ama bunlar klasik bir anlayışla reddetme karşı tarafa da algı yaparak suçlama politikası yapıyorlar. Kentsel teknik altyapı analizleri ve bölge ulaşım analizleri gibi noktalar eksik. Bütün planlama hiyerarşisine bakarsak 1/25 binlik planlara uymuyor. Bunları ben mecliste de belirttim. Benim bu açıklamalarıma bir kişi çürütecek bir cevap verdi mi? Ben bunların aynısını komisyonda da dile getirdim. Bürokrat arkadaşlara da sorduğumda ‘haklısınız; ama’ diyerek başlayan bir cevap aldım” ifadelerini kullandı.
“Niyet üzümü yemek değil, bağcıyı dövmek”
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ve AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, deprem sonrası Bayraklı’da başlayan dönüşüm çalışmalarında, 7 katlı binaların 5 kata düşürülmesiyle birlikte açıkta kalan 25 daire için yazılı önerge vermişti. Çözüm için en net adım Bayraklı ilçesi içerisinde yer alan ve trafo alanı olan alana konut yapılması yer almıştı. Bakanlık, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi’nin TEİAŞ’a trafo yeri göstermesi halinde trafo alanına konut yapılabileceğini belirtmişti. Yıldız, bu konuyu da hatırlatarak açıklık getirdi.
Orada zaten bir hata olmadığını vurgulayan Yıldız, “Proje alanında hızlı bir şekilde 25 bin metrekare fazla inşaat yapmış bir bakanlığımız var. O bölgede 20 dairesi var, herkese hakkı olarak sağlandı. Diğerlerine proje alanında yer verilmiş, zemin kat çıkanlar vardı. Zemin kat istemeyenlere, iyi niyetli olarak cevap verildi. Siz bir yola çıkarsınız, kriz anında kriz yönetirsiniz ve karşılığında konutlar üretirsiniz. Zaten çıkacak sorunlara karşı samimiyseniz çözümler geliştirirsiniz. Bu da bunun sonucudur. Tamam dendi ve trafo alanı değişiklikte bulunması noktasında vatandaş talepte bulundu. Vatandaş Tunç Soyer’den talepte bulundu, Bakanlık da belediye anlaşıp bize dönecekse TOKİ daireleri yapayım dedi. Burada hatalı, yanlış ya da siyaset var mı? Niyet üzüm yemek olursa sorun yok; ama niyet bağcıyı dövmek olursa gözünün üstünde kaş var dersin. Bu nedenle de ortaya konulan bütün söylemlere siyaset yapıyorsunuz denir” açıklamasını yaptı.
“Onların siyaseti yalan, dolan, iftira; bizimki hizmet”
Yıldız, ‘Bizim dile getirdiğimiz, sorduğumuz sorular hangi mecrada sorunun özüne cevap verildi?’ sorunu yöneltti ve şunları ekledi:
“Hiçbirine. Hep arkasından, yandan dolanma, Ankara siyaseti gibi… Burada bariz bir problem var, problemleri ıskalayarak kenti yönetmeye çalışan bir zihniyet.  İmar Komisyonu Başkanı İrfan Bey gelsin, o bölgeyi birlikte gezelim. Bana söylediklerine mahalle halkına söylesinler de o zaman siyaset yapıyor muyuz yapmıyor muyuz ortaya çıksın. Eğer mahalleye indiğimizde Hakan Bey yanlış, biz bunu istiyoruz derlerse ben istifamı vereyim. Karakaya Mahallesi’ne gelsin, diğerlerine gelsin görsünler biz siyaset mi yapıyoruz. AK Parti’yi siyaset yapmakla itham ediyorlar; ama biz samimiyet ile uğraşıyoruz. Bize samimiyet ile ilgili çözüm gelirse bir bunu görmez ve anlaşmazsak o zaman itham etsinler. Biz önerge vermiştik, Ankara’da bekleyen projeler için çalışma grubu oluşturalım dedik; ama reddettiler. Siyaset yapan bir grup bu önergeyi verir mi? Bu önerge kabul edilseydi sorunlar çözülmeseydi o zaman siyaset yapıyorsunuz diyebilirlerdi. Onların siyaseti yalan, dolan, iftira üzerine bizimki ise hizmet… Aramızdaki fark bu, biz vatandaşa hizmet için siyaset üretiyoruz.”
 

ak parti hakan yıldız expo yeşildere bataklık