AK Partili Yıldız'dan 'Kemeraltı' çıkışı: "Siyaset üstü yaklaşılmalı"

TAKİP ET

AK Partili Hakan Yıldız, Kemeraltı'nda yaşanan yağmur sorununa dikkat çekerek, 'Bu meseleye siyaset üstü yaklaşmamız gerektiğine inanıyorum' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-Konak Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı Konak Belediye Başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi. Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Hakan Yıldız, Kemeraltı’nda yaşanan yağmur sorununa dikkat çekti. Yıldız, “Kemeraltı’nın sorununa siyaset üstü yaklaşmamız gerektiğine inanıyorum” diyerek bütün partilere çağrıda bulundu.

Aslan, “İnsanlar pahalılıktan bunalmış vaziyette”

CHP Meclis Üyesi Mahmut Esat Aslan, Türkiye’de yaşanan hayat pahalığına dikkat çekerek, “O kadar ciddi bir duruma geldi ki insanlar bunalmış vaziyette. Ne ölçü var ne arayan ne soran… Çarşı, Pazar ve marketlerdeki fiyatlar çok yükselmiş ‘Neden böyle?2 diyemiyoruz. Öğlen büromun altındaki esnaf lokantasında yemek yedim. Sahibi geldi sordum ve derdini anlattı. Konak’ın göbeğinde olan bir lokanta işlerinin yarı yarıya düştüğünü bu çarkı nasıl çevireceğini bilmediğini söyledi. Kolayı geçen sene 3,5 TL’den alırken, bu sene 9 TL’ye aldığını söyledi. Elektriğe ayda 10 bin TL civarında para öderken şimdi 40 bin TL ödediğini belirtti. Sonra dedi ki gıdayı yüzde 1 KDV ile alıyorum; ama satarken yüzde 8 KDV ile satıyorum halka da yansıtamıyorum bu benim zararım oluyor dedi. Bu halkın bir sözü, ben de bunu mecliste dile getirmek durumundayım. İnşallah bu gidişata bir çare bulunur; ama umut da edemiyoruz artık” diye konuştu.

Yıldız, “Hiçbir zaman bahanelerin arkasına sığınan bir iktidar olmadık”

AK Partili Hakan Yıldız ise CHP’li Aslan’ın hayat pahalılığı eleştirilerine cevap vermek için söz alarak, “Biz AK Parti olarak ülkemizin içinde bulunduğu her türlü durumda, 2002’de iktidarı devraldığımızda hangi şartlarda aldığımızı ve nereye götürdüğümüzü çok iyi biliyoruz. Yaşanan faktörler ekonomik koşullar ve pandemi fiyat artışlarına sebep vermiş olabilir. Rusya-Ukrayna savaşı tahılı bile ne kadar etkilediğini görüyoruz; ama bir bahaneler arkasında sığınan bir iktidar olmadık, bugüne kadar olmadı bundan sonra da olmayacağız. Bunu çözecek olan da biziz, çözmeye de gayret ediyoruz. Veriler ve rakamlar durumu gösteriyor, ben bu meclisin ruhunu ve atmosferini bozmak istemediğim için çok fazla rakamlarla meşgul etmek istemiyorum. Bir taraftan Nurten Hanım’ın resmini gördüğümüz bir yerde günlük tartışmalarımızın çok kıymetli olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“Yağmur yağdığında Kemeraltı’nda ciddi sıkıntı yaşanıyor”

Konak’ın tarihi anlamda da İzmir’in kalbi olduğunu vurgulayan Yıldız, “İmkanlarımızın ve yetkilerimizin sınırlı olduğunun farkındayız; ama İBB ile birlikte valilik desteği ile bütün bu binaların restorasyonu önem arz ediyor. Yine çok kıymetli olan bir alan Kemeraltı’nda ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Her yağmur yağdığında maalesef Kemeraltı’nda ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Elbette sorumluluk sahası İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi oluyor ama Fen İşlerimiz de sorun yaşıyor. Burada her iki partinin de temsilcileri var. Kemeraltı’nın sorununa siyaset üstü yaklaşmamız gerektiğine inanıyorum” açıklamasını yaptı.

Batur, “Tunç Başkanımız gerekli talimatları verdi”
Konak belediye Başkanı Abdül Batur ise, Kemeraltı’nda yapılmaya devam edilen altyapı çalışmaları ile bilgi verdi. Ana kuşaklama kanalları tamamen bittiğini söyleyen Batur, “Şimdi ara kuşaklar yani Kemeraltı’nın içindeki tüm cadde ve sokaklar kazılacak ve bu ana kuşaklamaya bağlanacak. Biraz daha seri ve hızlı gitmesi noktasında da Tunç Başkanımız gerekli talimatları verdi. Biraz daha hızlı olarak oradaki vatandaşlarımıza esnafımıza sıkıntı yaşatmamanın çarelerini arıyorlar” dedi.

Hakan Yıldız AK Parti kemeraltı