Akşener: 20 sezonluk keyifsiz bir dizinin final sezonu sonunda geldi

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, '20 sezonluk keyifsiz bir dizinin final sezonu sonunda geldi' dedi.

Partisinin yeni yasama dönemindeki ilk grup toplantısında konuşan Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Yine bir aradayız. Rabbime şükürler olsun. 20 sezonluk gereksizce uzatılmış, keyifsiz bir dizinin final sezonu sonunda geldi çattı. Hiç merak etmeyin o sene bu sene, iyilerin şafağı artık ufukta görünüyor.

En tepedeki şımarıklık ve acımasızlık toplumun tamamına yayılıyor. (Onur Şener cinayeti) Ülkeye nifak tohumları eken bir zihniyetin neden olduğu gerilim tehlikeli bir seviyeye ulaştı. Sanata ve sanatçıya düşman bir iktidarın yönettiği ülkemizde, sırtını iktidara yaslayan herkes, kendini her şeyin sahibi zannediyor.

Ukrayna

Rus ordusu Ukrayna topraklarında çamura saplandı. Putin’se son çareyi sopalı referandumlarla Ukrayna’daki bölgeleri ilhak etmekle buldu.

Putin’in ilhak ettiği kısmi seferberlik çerçevesinde askere alınanların kaçmasını gördüğümüz üzere bu savaşı Rus halkı da desteklemiyor.

Arabuluculuk kisvesi altında Putin’in sırtını sıvazlayan bir diplomasi cumhuriyet Türkiye’sine yakışmaz.

İran’daki protestolara destek

İran’daki baskı ve zulüm manzaraları hepimizi derinden üzüyor. Mehsa Emini’nin acımasızca öldürülmesinin insan hakları, devlet yönetiminde yeri yoktur. Bizim için bu konu dini veya siyasi tartışma değildir, bizim için bu konu vahşetin karşısında mağdurun yanında durmaktır.

Dualarımız özgür ve mutlu bir İran içindir ancak bunu baskıcı yöntemlerle gerçekleştiremeyiz. Bu yöntemlerimizi kadını bir eşya gibi gören ucube anlayışla gerçekleştiremeyiz.

Tek bir kadının bile sesini duyurmak için ayağa kalkması tüm kadınlar için ayağa kalkıştır. Canları pahasına bu barbarlığa bu hukuksuzluğu protesto eden İran’ın cesur evlatlarının elbette ki yanındayız. Engizisyon nasıl son bulduysa, İran’daki zulmün de sonu budur.