Akşener: 2019'da CHP ile 'Ortak Aday' Olmam; Erdoğan'ı Dışarıda Dövdürmem

TAKİP ET

2019 cumhurbaşkanlığı seçiminde her partinin kendi adayını çıkarması gerektiğini dile getiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, Rıza Sarraf konusunda ABD ile yaşanan gerilime ilişkin de 'Erdoğan'ı dışarıda dövdürmem' dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener bu sabah ‘çalar saat’ programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Yeni Çağ gazetesinin aktardığına göre, Meral Akşener Küçükkaya’nın “Bahçeli’nin ‘AKP ile her türlü adımı atarız’ sözlerine ne diyorsunuz siz ittifak yapacak mısınız?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“İttifakı başkası yapıyor sorusu bana soruluyor. Şu anda bir şey söylemek için çok erken. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herkes kendi adaylarını çıkarmalı. CHP, AKP ve biz aday çıkaracağız, keşke MHP de çıkarsa diğer partiler de çıkarsa. CHP ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Ortak aday olur musunuz?’ derseniz kesinlikle ‘Hayır‘ derim.

Arkadaşlarımız beni aday gösteriyor. İlerleyen zamanda belki daha parlak bir aday çıkarırız. Bunu zaman gösterecek oturup konuşacağız. Ama ben iddialı bir adayım. Yüz bin imza ile geleceğim.”

‘Erdoğan’ı dışarıda dövdürmeyiz’

Meral Akşener, 17 Aralık soruşturmasının kilit ismi Rıza Sarraf’ın ABD’deki yargılama sürecinde yaşanan hareketlenme için de şöyle konuştu:

“26 yaşında bir gençle bu işi sürdürüyorsunuz. Büyük ciddiyetsizlik söz konusu. Bunun ortağı İran’da idamla yargılanıyor. Siz bu çocuğu bebeğiniz gibi allayıp pulluyorsunuz. Nasıl bir Reza Zarrap’tır? Nasıl bir devlettir ki FETÖ’ye yardım ettiği iddia edilen biri hakkında hiçbir şey yapmaz? Burada temel bir ciddiyetsizlik var.

Anlaşılıyor ki bu itirafçı olmuş. Anlaşılıyor ki ABD’nin Türkiye için talep ettiği bazı şeyler var. MİT tırlarındaki ciddiyetsizlikle buradaki ciddiyetsizlik aynı. Dün bu iş anlaşıldığından itibaren bir anda Sayın Erdoğan ve AKP’nin bekası ile Türkiye’nin bekası bir konuşuldu mu? Ben korkuyorum ki bunların onurunu zedeleyecek bir şeyler olur mu? Cumhurbaşkanı kim olursa olsun Biz Sayın Erdoğan’ı da dışarıya dövdürmeyiz. Ama önemli olan Türkiye’nin burada kumar masasına konulmaması”2019 cumhurbaşkanlığı seçiminde her partinin kendi adayını çıkarması gerektiğini dile getiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, Rıza Sarraf konusunda ABD ile yaşanan gerilime ilişkin de “Erdoğan’ı dışarıda dövdürmem” dedi.