Akşener: AKP'li yöneticiler, Erdoğan'a duydukları gıcıklığı bizim üzerimizden ortaya döktüler

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeye partisinin “evet” oyu vereceğini söyledi.Akşener, "Millet İttifakı'nın adayı, 13. cumhurbaşkanı olacak" dedi.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İktidar cephesinden İYİ Parti ve CHP'ye yönelik olarak "Semra Güzel konusunda söz edemediler" şeklinde yapılan açıklamalar soruldu.

Akşener, şunları söyledi:

Bildiğim kadarıyla AKP Genel Başkanı Sayın Erodğan’ın da bu konuda ne dediğine dair bir bilgim yok. Bu sabah dediyse bilemem. AKP yöneticilerinin ısrarla bu konu üzerinden kimsenin bir laf etmediği söylemleri çok ilginç. Muhtemelen Erdoğan’a duydukları gıcıklığı bizim üzerimizden ortaya döktüler. Semra Güzel isimli milletvekilinin bir fezlekesi gelecek TBMM’ye. Bu fezlekeye, arkadaşlarımdan bildiğim “evet” oyu verecek arkadaşlarımız.

Akşener’e Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek" şeklindeki açıklamasına dair yorumu soruldu. İYİ Parti lideri özetle şunları söyledi:

Türkiye bir hukuk devletiyse, terörden yargılanmış ve terörist başı tanımı ile İmralı’da cezasını çeken bir şahıs ve gene terör suçlamasıyla Edirne’de bir kısım mahkemesi devam eden bir şahıs ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan; mektup arkadaşı Öcalan ile Demirtaş arasındaki hesaplaşmayı söylüyor. Bu da bir fezleke konusudur.