Akşener: Seçilen Kişiyi Öldürmeye mi Niyetlisiniz?

TAKİP ET

Meral Akşener, 'başkanlık sistemi'ni esas alan olduğu anayasa değişikliği teklifinde, tek kişiye çok fazla yetki verildiğini söyledi.

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Antalya’daki bir konferansta açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliği teklifinde ‘Hayır’ oyu kullanan milletvekillerine teşekkür eden Akşener, değişikliğin Meclis’te oylanmasını “Bir kişi istedi diye; birden, apar topar, yangından mal kaçırır gibi bir taslak Meclis’e geldi. Adı sözde cumhurbaşkanlığı. Başkanlık deseniz, başkanlık değil, cumhurbaşkanlığı deseniz, o da değil. Ne kadar yetki varsa tek bir kişinin elinde toplanacak. Buradaki özne Recep Tayyip Erdoğan gösterilmekle birlikte, kesinlikle kendisini özneye koyarak konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum” sözleriyle değerlendirdi.

'Oraya seçilen kişiyi öldürmeye mi niyetlisiniz kardeşim?'

AKP ve MHP uzlaşında getirilmek istenen sistemde tek kişinin elinde bütün yetkilerin bulunacağını söyleyen Meral Akşener, “Tek bir kişiye; Meclis’i feshetme yetkisi, milletvekillerini seçme yetkisi, Anayasa Mahkemesi üyelerini atama yetkisi, HSYK üyelerini ve bürokrasiyi atama yetkisi verilecek. Oraya seçilen kişiyi öldürmeye mi niyetlisiniz kardeşim? Bu kadar işi bir kişi nasıl yapacak” ifadelerini kullandı.

'Kanallar “Sizi FETÖ’den içeri atarız” diye tehdit ediyorlar'

AKP hükümetin halka saygı duymadığını söyleyen Akşener, 18 maddelik anayasa metnini eleştirmek için televizyonda değerlendirme yapmak istediklerini ancak kanalların kendilerini “Sizi FETÖ’den içeri atarız” diye tehdit ettiğini de ekledi.

meral akşener başkanlık antalya fetÖ