Ali Koç'tan flaş açıklama: Fenerbahçe'nin 14-15 puanını..

TAKİP ET

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ali Koç, Fenerbahçe camiasına birlik çağrısı yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklamalar öncesi video görüntüleri ile sezon boyunca yaşadıkları haksızlıkları kamuoyuna izlettiren Ali Koç, "Türkiye'de algı operasyonu var" dedi.

Kulüp binasında medyanın karşısına çıkan Koç, TFF ile yanan gerginlik, mali konular, hakem hataları ve Galatasaray derbisi ile igili konuştu. Koç, Fenerbahçe'ye derbi öncesi birlik mesajı verdi.

İşte Ali Koç'un sözleri:" Videoda sizle paylaştığımız pozisyonlar tartışmaya yoruma açık değil. Alanyaspor maçındaki kural hatası başvurumuz TFF'ye ulaşmadan, karar verildi. IFAB raporu var mı yok mu açıklanmadı. Neredeyse whatsap üzerinden karar alacaklardı. İç Alanyaspor maçında verilen, verilmeyen pozisyonlar var. Penaltımız verilmedi. Arda Kardeşler 3 penaltımızı vermedi, ertesi hafta maç aldı. 

Kaçırılan penaltıların tekrarı gerekiyordu Malatya maçında. Ertesi hafta bize de yaşandı. Allahın sopası yok, penaltı ihlali tekrar edildi, ama bizim bir hafta maçı öncesi penaltımızı tekrar ettirledi.Bir maçta golümüz üzerine 4 dakika istişare edildi, sonra gol verildi. 

Trabzonspor maçında Kruse'nin pozisyonu, Vedat'ın golü vardı. Bu başka bir takıma olsaydı yer yerinden oynardı! Bizim lehimize olsa ne 'Fenerasyon ne 'Zorlu toplantısı' kalırdı.

Her hafta bir hata oluyor, bakalım bu hafta menüde ne var?

Fenerbahçe'nin sezon başından beri yaşadığı net hataların sistematik bir durum olduğu apaçık ortadadır! Lehimize ne oldu diye baktık, Ankaragücü maçında Zanka'nın pozisyonunda aut yerine korner dersek anca 2 puan haksız diyebiliriz. Biz 14-15 puandan bahsediyoruz. Antalya ve Alanya maçları bizim için bardağı taşıran maç oldu.

11 maç kazanmışız, ne hikmetse bu maçın 9'unda hakemler bir sonraki maçta görev alamamış! Bu dünyayı bilenler bilir. Hakemler ne ister? Her hafta maç yönetmek. Peki hakeme en kuvvetli mesaj nasıl verilir? Her hafta açıklanan hakem ataması, bu ödül ve ceza sistemidir.

Vedat Muriqi'nin PFDK'ya sevki tek kelimeyle skandaldır! Hatta meydan okumadır, zorlamayla yapılmış bir hamledir.

Transferin son gününe kadar ekside tutulduk. Sadık maaşından fedakarlık yapınca Falette'nin lisansı çıktı. Başka takımlar da izin aldı diyeceksiniz ama onlar biliyordu bunu, biz bilmiyorduk. Harcama limitleriyle transfer yapmamızın önü kesildi.

VAR protokolünü tamamen hiçe sayan uygulamalar! Hakemler bu cesareti nereden buluyor? Kime güveniyorlar. Görüyorum ki teknolojiyi de doğru düzgün kullanmıyoruz. Kenara gidip bazı pozisyonları izlememeleri akıl alabilir gibi değil.

Hakem hatası basit, herkese oluyor diyecekler ama resmin bütününe bakınca futbolun olağan akışı ile açıklanamaz! Saha dışındakilere de bakınca öyle oluyor. Görmezden gelemeyeceğimiz seviye geçilmiştir! Göreceksiniz çok kulüp bizim noktamıza gelecek.

Türk futbolunda adil rekabet ortamı var diyebilir miyiz? Sadece bu sezon için demiyorum! Amatörden Süper Lig'e kadar önemli bir sorundur. Ülke olarak rekabetçi olamamamızın sebeplerinden biri budur.

Fikstürün geri kalanı belli değil! Bunu inceleyin. Neden 25. haftaya kadar belli?

Türk futbolu bugüne kadar görülmemiş bir futbol mühendisliği ile karşı karşıyadır. VAR odasından haberlerin medyaya işlenmesine kadar organize mühendislik! Buna fikstürü de ekleyebilirsiniz.

Nihat Özdemir ile ilgili de konuşacağım. Kulübümüze iki haftadır fakslar geliyor. 18 yıl Fenerbahçe'de hizmet vermiş, futbolun içinden gelen, Fenerbahçe'ye mesai harcamıştır, 6 yıl da beraber çalıştık, hayatımızın en zor yıllarından biriydi. Şahsı bir problemim yok. Söz konusu Fenerbahçe ise benim için kırmızı çizgi orasıdır. Nihat beye kırgınız, kızgınız.

Nihat Özdemir bizi tribünleri kışkırtmakla suçladı bir gazete haberinde. Nihat beyin başarılı olmasını isterdik, hala da istiyoruz ama işin neresinden bakacağımızı bu kadar olay içinde hesaplamakta zorluk çekiyoruz."

fenerbahçe alikoç vedat muriqi pfdk açıklama