Alman marketinde "ucuza Türkiye tatili" sosyal medyanın gündeminde

TAKİP ET

TL'nin yıl başından bu yana döviz karşısında yüzde 30 değer kaybetmesiyle, Avrupa için Türkiye'de mülk satın almak ve tatil yapmak daha cazip hale geldi. Türkiye vatandaşları için hayal olan tatil, Almanya'nın ucuzluk marketinde fırsat olarak satıldı. Lidl'nin Türkiye'de 5 yıldızlı otelde 22 günlük tatilin fiyatını 599 avro olarak satışa sunması sosyal medyada gündem oldu.

Türk Lirası, (TL) Ekonomi yönetiminin aldığı kararlar ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz politikaları sonucu değer kaybetmeye devam ediyor.

TL’nin değer kaybı yılbaşından bu yana yüzde 30’u aşarken, 2021’de dolar karşısında TL’nin değer kaybı yüzde 80 seviyesindeydi. Merkez Bankası’nın sürpriz faiz indirimi kararı sonrası dolar 18 seviyesini aşarak rekor kırdı.

Vatandaş iktidarın ekonomi politikaları sonucu marketten, kira fiyatlarına kadar birçok alanda yaşam mücadelesi verirken sosyal medyada dolaşıma giren bir paylaşım tepkilere neden oldu.

Avrupa için “fırsat” tatili

Türkiye ekonomik anlamda zor günlerden geçerken AB ve İngiltere’de yaygın olan Almanya’nın en büyük marketlerinden biri Lidl’nin sunduğu fırsat sonunda ‘bu da oldu’ dedirtti. Almanya’nın BİM’i Lidl, Türkiye’de 5 yıldızlı otelde 22 günlük tatil paketini 599 avroya satışa sundu, bu da yaklaşık olarak 11 bin TL’ye denk geliyor.

Marketin satışa sunduğu tatil hakkında sosyal medyadan çok sayıda kullanıcıdan tepki yağdı.

Günlüğü sadece 27 avro

5 yıldızlı otelde açık büfe olanağının da sunulduğu tatilin günlük fiyatı yaklaşık 460 liraya denk geliyor. Bir Alman, her şey dahil otelde geceliği sadece 27 avro ödeyecek. Ayrıca bu fırsatın içinde gidiş dönüş uçak bileti de bulunuyor.