Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak davası | Mahkeme Başkanı'nın savunmalara müdahalesi, tepki çekti

TAKİP ET

16 Şubat'a dek sürecek duruşmada mahkemenin hükmünü açıklaması bekleniyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası tutuklanan gazeteci - yazar Ahmet Altan, akademisyen kardeşi Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın beşinci duruşması, ikinci gününde devam ediyor. Duruşmanın bugün (13 Şubat 2018) yapılan oturumunda Altan kardeşlerin esas hakkındaki savunmaları dinlendi.

Mahkeme Başkanı'nın "Mikrofonunuzu kapatırım" diyerek savunmalara sık sık müdahale etmesi, duruşmayı izleyenlerin tepkisini çekti. 

16 Şubat'a dek sürecek duruşmanın ilk oturumunda Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu'nun Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında verdiği "tahliye" kararının okunarak kayda geçirilmesini talep eden avukatlar Ergin Cinmen ve Sevgi Taş salondan atılmıştı. Mahkeme Başkanı, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın sonraki oturumlarının Silivri'de görülmesine hükmetmişti.

Ahmet Altan: Siz de hapishanede

ölmeye hazır mısınız?



Bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan yazar Ahmet Altan, esas hakkında yaptığı savunmada iktidar tarafından bir "korku düzeni" oluşturulduğunu belirtti. "Bu AKP iktidarı gidecek", "Beni suçladıkları yazımda söylediklerimi bir daha söyleyeceğim. Kötü bir piyesin sonuna geliyoruz" görüşünü dile getiren Altan, savunmasını şöyle noktaladı:

 

"Hangi zorba haksız uygulamalarla muhaliflerini  cezalandırdıysa, aynı cezalarla kendisi de karşılaşmıştır. Giyotine gönderen giyotine gitmiş, hapseden hapsedilmiş, sürgüne yollayan sürülmüştür. Zorbaların verdikleri cezalar, kendi kader haritalarında da ulaşılacak bir menzil olarak işaretlenmiştir. Şimdi siz beni hapiste öldürmek istiyorsunuz. Bütün bu gerçekleri anlattıktan sonra ben size diyorum ki: Ben hapishanede ölmeye hazırım. Ve size soruyorum: Ya siz? Siz de hapishanede ölmeye hazır mısınız? Çünkü vereceğiniz ceza sizin kader haritanıza da aynen kaydedilecek."