Altılı Masa liderleri miting alanına giriş yaptı

TAKİP ET

Altılı Masa; YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapse mahkûm edilen ve bu cezanın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelecek olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de İstanbullularla buluşuyor.

Saraçhane meydanını dolduran yüz binlerce kişi, "Hak, hukuk, adalet" sloganları attı. 

Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen Millet İttifakı'nın belediye başkanları da Saraçhane'de halkı selamladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayını paylaştığı tweetinde "Millet İttifakı olarak 16 milyon İstanbullunun iradesine sahip çıkmak için Saraçhane’deyiz! Bizim mücadelemiz adalet mücadelesidir" dedi. Liderler sahneye çıkmadan 10. Yıl Marşı okundu. 

Mitingde Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Gültekin Uysal, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu kürsüye çıkacak.

Karamollaoğlu katılamıyor

Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu mitinge katılmayacağını açıkladı. Karamollaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Önceden planlanan ve tehir etme durumumuzun olmadığı bir hastane randevum nedeniyle Saraçhane’de gerçekleştirilecek anlamlı programa katılamıyorum. Orada bulunan herkese canıgönülden selamlarımı iletiyorum" ifadesini kullandı.

Mitingte sahneye ilk olarak 2019 yerel seçimlerini kazanan belediye başkanları çıkarak vatandaşları selamladı.

Başkanların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal hep birlikte alana giriş yaptı.