Altılı Masa toplantısına hazırlık: Liderler turu başladı

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin ev sahipliğinde yapılacak toplantının gündemi konusunda görüş alışverişinde bulunmak için liderler turuna Kılıçdaroğlu ile başladı.

Altılı Masa’nın onuncu toplantısı için hazırlıklar başladı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin ev sahipliğinde yapılacak toplantının gündemi konusunda görüş alışverişinde bulunmak için liderler turuna başladı.

İlk ziyaretini Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yapan Davutoğlu bugün de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Davutoğlu önümüzdeki günlerde de İYİ Parti, DEVA ve Demokrat Parti Genel Başkanları ile görüşecek.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili anayasa teklifi önerisini kamuoyu ile paylaşan Altılı Masa’nın gündeminde Anayasa değişikliği yapılana kadar ülkenin nasıl yönetileceğini içeren Geçiş Süreci Yol Haritası ve Altılı Masa’nın seçim manifestosu anlamına gelecek temel politikalarda ortak söylem içeren çalışma bulunuyor. Toplantıda bu iki konunun yani sıra liderlerin önerileri doğrultusunda başlıklar da yer alacak.

Altılı Masa’nın son toplantısında AK Parti’nin hazırladığı daha sonra MHP’nin de imza attığı başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği önerisi ele alınmış, teklifin Meclis’e sunulmasının ardından ortak bir tutum alınması eğilimi oluşmuştu.

Beklenen teklif bu hafta Meclis’e sunuldu. Teklifin Anayasa Komisyonu’nda görüşme takvimi henüz belli değil. Bu takvimin Altılı Masa toplantısı öncesi başlaması durumunda liderlerin ayrıca da ikili görüşmeler yapabileceği yoksa toplantının önemli gündemlerinden birinin de başörtüsü teklifi olması bekleniyor.

Altılı Masa’nın onuncu toplantısı liderlerin programları nedeniyle henüz netleşmedi. Toplantının aralık ayı sonu ya da ocak ayı başında yapılabileceği belirtiliyor. 

Altılı Masa toplantı hazırlık Gelecek Partisi kemal kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu