Altın yedi haftanın en düşük seviyesinde: Gözler Fed tutanaklarına çevrildi

TAKİP ET

Ons altın fiyatları son bir buçuk ayın en düşük seviyelerine gerilerken gram güne yatay başladı. ABD'de açıklanan perakende verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ve Çin ekonomisinde yaşanan olaylar altının düşmesine neden oldu. Gram altın ekranlarda 1.654 liradan işlem görmeye devam ediyor.

Gram altın fiyatları yeni güne önceki kapanışın üzerinde başladı. Kapalıçarşı piyasasında 1.710 liradan alınan altın ekranlarda 1.656 TL seviyelerinde görülüyor. Ons altın tarafında ise gerileme devam ederken son bir ayın en düşük seviyeleri gözlendi. ABD perakende satışlarının beklentilerin üzerinde gelmesi gözleri yeniden Fed’e çevirdi. 

YENİ GÜNE KAPANIŞIN ÜZERİNDE BAŞLADI 

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.656 lira seviyesinden işlem görüyor. Bir önceki kapanış 1.653 TL seviyelerinde oldu. Altının gram fiyatı, 7 günlük düşüşün ardından altının ons fiyatındaki toparlanmanın etkisiyle sınırlı yükselişle başladı. Altının gram fiyatı saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,10 artışla 1.656 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda, çeyrek altın 2.721 liradan, Cumhuriyet altını 10.983 liradan satılıyor. 

ONS ALTIN 1.910 DOLARIN ALTINDA 

Ons altın beklenenden yüksek gelen perakende satışların etkisiyle yedi haftanın en düşük seviyelerinden işlem görüyor. ABD’de perakende satışlar, temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,7 artarak 696,4 milyar dolar oldu. Piyasa beklentileri, perakende satışların bu dönemde aylık bazda yüzde 0,4 artması yönündeydi. Perakende satışlar, haziranda da yüzde 0,3 artmıştı. 

GÖZLER FED TUTANAKLARINDA 

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari de Salı günü yaptığı açıklamada, ABD merkez bankasının enflasyon mücadelesinde bir miktar ilerleme kaydettiğini, ancak işi bitirmek için faiz oranlarının hala olması gerekebileceğini söyledi.  Yatırımcılar şimdi faiz patikasına ilişkin daha fazla ipucu için Fed'in son politika toplantısının tutanaklarını bekliyor.  

Altın yedi hafta düşük Gözler Fed tutanakları