Altıok, "İktidarın rant ve talan projelerine dur demek için adayım"

TAKİP ET

CHP Urla Belediye Başkan aday adayı Zeynep Altıok, Urla ve Yarımada'da doğal sit alanı ve zeytinliklerin talan edilmek istendiğini söyleyerek "Dur demek için adayım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yerel yönetimlerde görev almak isteyenler için aday adaylığı başvuru süresi 5 Aralık itibarıyla sona erdi. Gözler ise CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de yaşanan gelişmelerde oldu.

Kentte büyükşehir belediyesi ve 23 ilçe belediyesini yöneten CHP’de, büyükşehir belediye başkan aday adaylığına 7 isim talip olurken, 30 ilçede toplamda 380 isim de belediye başkan aday adaylığı başvurusu yaptı. İzmir İl Başkanlığı, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığı için toplamda 2 bin 500 başvuru olduğunu açıkladı.

Rekor başvuru ise Urla ilçesinde yaşandı. Aralık 2019’dan bu yana kayyumla yönetilen ilçede, CHP’den 47 isim belediye başkan aday adayı oldu.

CHP’liler bu sene Urla’nın tekrar kazanılması için mücadele edecek. Aday adayların içinde CHP’de görev almış isimler,  iş insanları, avukatlar ve yaşam savunucuları bulunuyor. Başvuru yapan isimler arasında öne çıkanlardan biri kayyum yönetimi ile birlikte Urla’da yaşanan talanları, yolsuzlukları gündeme taşıyan önceki dönem İzmir milletvekili ve CHP İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok bulunuyor.

Altıok, aday adaylığına ilişkin, "Urla ve Yarımada'da 120 milyon m²'lik doğal SİT alanı, zeytinlikler, tarım ve mera alanları talan edilmek isteniyor. İktidarın rant ve talan projelerine dur demek için adayı" ifadelerine yer verdi.

Zeynep Altıok