Anadolu Efes Final Four'da

TAKİP ET

Barcelona'yı deviren temsilcimiz final icin Fenerbahçe ile mücadele edecek.

Anadolu Efes, 2019 Euroleague play-off 5. maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda Barcelona'yı konuk etti. Parkeden 80-71 galip ayrılan lacivert-beyazlılar seride durumu 3-2'ye getirerek Final Four'a kalmayı başardı.

İlk çeyreği 28-23 geride kapatan Anadolu Efes, ikinci çeyrekte müthiş bir performans gösterekek devreye 47-42 önde girdi. Üçüncü çeyrekte maçı dengede tutmayı başaran lacivert-beyazlılar son periyoda 61-57 önde girmeyi bildi. Son periyotta müthiş bir oyun oynayan temsilcimiz parkeden 80-71 galip ayrılmayı başardı.

Türk Basketbolu'nda bir ilk

Anadolu Efes'in aldığı bu galibiyet, aynı zamanda Türk Basketbolu adına bir ilk anlamına geliyor. Son 4 takım arasına Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes ekiplerini sokmayı başaran Türkiye, tarihinde ilk defa Final Four'da iki takımla birden temsil edilecek.

3. Final Four

Anadolu Efes, bu galibiyetle beraber tarihinde 3. kez Avrupa'nın 1 numaralı kulüpler arası basketbol kupasında Final Four'a katılmaya hak kazandı. Temsilcimiz daha önce, 1999/2000 sezonunda FIBA Euroleague ve 2000/2001 sezonunda FIBA SuproLeague turnuvalarında son 4 takım arasına girmişti. Lacivert beyazlılar, bu turnuvaların ikisini de 3. sırada tamamladı. Anadolu Efes, Euroleague'in güncel Dörtlü Final formatına geçtiği 2001/2002 sezonundan bu yana ilk kez Final Four oynayacak.

Ergin Ataman'ın 3. Dörtlü Finali

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, daha önce yine aynı takımın başında 1999/2000 sezonunda FIBA Euroleague'de Final Four oynamıştı. 2002/2003'te İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla aynı başarıyı yaşayan Ataman, önceki iki Final Four mücadelelerini 3. tamamladı. Başarılı koç daha önce, Siena ile Saporta Kupası, Beşiktaş ile EuroChallenge ve Galatasaray ile EuroCup şampiyonlukları yaşamıştı.

Yarı finalde rakibi Fenerbahçe Beko

Anadolu Efes'in Dörtlü Final'deki rakibi Fenerbahçe Beko olacak. Daha önceden belirlenen statü gereği oluşan eşleşmenin galibi finale yükselecek. Böylece, temsilcilerimizden bir tanesinin final maçında kupa mücadelesi vermesi kesinleşti. 2019 Euroleague Final Four turnuvası, 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrinde düzenlenecek.