ANAP İzmir İl Örgütü'nden seçimlerle ilgili şok karar!

TAKİP ET

Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, yaptığı basın açıklamasıyla ANAP Genel Merkezinin aldığı karara uymayacaklarını, vicdanlarının sesini dinleyerek İzmir'de Cumhurbaşkanlığı için Muharrem İnce'yi ve Meclis seçimlerinde de Millet İttifakını destekleyeceklerini açıkladı

Erdin'in yaptığı açıklama şu şekilde: 

 

VİCDANEN RAHATSIZ OLDUK

Seçimlere 24 saatten az bir süre kala zaruri olarak bu açıklamayı yapmayı bir vicdan borcu bildiğimiz için sizlerle bir araya geldik. Bildiğiniz gibi anavatan partisi genel başkanı geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak anavatan partisinin 57 il başkanının da onayını alarak cumhur ittifakını destekleme kararı aldığını açıklamıştı. Ancak geçen kısa süre içerisinde gördük ki anavatan partisi içinde bir huzursuzluk başladı. Aynı huzursuzluğu İzmir il örgütü ve ilçe örgütlerimizde de yaşandığına şahit olduk. Yani vicdanen rahatsız olduk.

AKP İKTİDARI ELİNE GEÇEN HER FIRSATTA ATATÜRK DÜŞMANLIĞI YAPMIŞTIR

Neden olmayalım ki; ülkemizin kurucusu ulu önder Atatürk bizim en önemli değerlerimizden biridir. AKP iktidarı eline geçen her fırsatta Atatürk düşmanlığı yapmıştır. Tarafsız olması gereken meclis başkanı bile ulu önderin resimlerini Türkiye büyük millet meclisinden kaldırmış, alenen Atatürk düşmanlığı yapmıştır.  Cumhurbaşkanı adayı ve AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim kararı almadan önce ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş savaşı kahramanımız ismet önünü için “iki ayyaş” demişti. Biz bunu unutmadık ve asla unutmayacağız. Bununla da kalmayıp ülkenin dört bir tarafında meczuplar Atatürk’e her türlü sözlü saldırılarını başlatmış, Atatürk heykelleri kırmış hatta yakmışlardır. AKP iktidarı tüm bu olaylara seyirci kalmıştır. Balıkesir valiliği başta olmak üzere birçok vali valilik ibaresinin başından TC’yi kaldırmıştır. Keza Ziraat Bankası da aynı uygulamayı yapmış, halktan aldığı tepki ile isminin başına TC ibaresini yeniden koymuştur. Son olarak da MHP Bolu 1. sıra Milletvekili adayı Adem Evcil, “Bana Atatürkçü diyerek iftira atıyorlar, karalama kampanyası yapıyorlar” diyerek Cumhur İttifakının düşüncesini açık açık ortaya koymuştur.

HALK AKP’YE TAMAM DİYOR

Cumhur İttifakını İzmir il ve ilçe örgütlerinin desteklememe kararı vermesinin başlıca sebebi Atatürk ve silah arkadaşlarına ve ulu önder Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetine yapılan saldırılar ve Türkiye cumhuriyetini yıkma çabasıdır.2007 yılında yeniden ayağa kalkan anavatan partisi AKP tarafından görevlendirilen Erkan Mumcu tarafından kapanma aşamasına getirilmiştir. 2014 yılından bu yana 54 ilde örgütlenmemize rağmen anavatan partisi AKP’nin engellenmesi sonunda anayasada ve seçim kanununda olmayan uydurma madde ve sebepler nedeniyle seçimlere sokulmamıştır. 2 ay öncesine kadar Recep Tayyip Erdoğan’a hesap soracağını söyleyen genel başkanımız İbrahim Çelebi Anavatan Partisi için kiralanan bir otobüs ve bir makam otosu karşılığında Cumhur İttifakını desteklediğini açıklamıştır. Referandumda AKP’nin karşısında olduğumuz, hayır propaganda çalışmalarına bizzat katıldığımız ve hayır cephesinde yer aldığımız herkes tarafından bilinmektedir. Açıkladığımız bu sebeplerin yanı sıra cumhur ittifakını desteklemememizi gerektiren yığınla sebep vardır. 21 Haziranda il ve ilçe örgütlerimizin tüm üyeleri ile sayın muharrem inceyi izlemeye gittik ve gördük ki halk gerçekten AKP’ye tamam diyor.

ANAVATAN PARTİSİ İZMİR İL VE İLÇE BAŞKANLIKLARIMIZ OY BİRLİĞİ İLE MİLLET İTTİFAKINI DESTEKLEME KARARI ALMIŞTIR

Bu nedenle Anavatan Partisi İzmir il ve ilçe başkanlıklarımız oy birliği ile Millet İifakını destekleme kararı almıştır. Bizimle birlikte 28 il başkanımızda Millet İttifakını destekleme kararı almış, bu kararını açıklayan samsun il başkanımızda genel başkanımız tarafından görevinden alınmıştır. Bizim için koltuk değil vatan önemlidir. Yani Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Mevzu bahis vatan ise gerisi teferruattır” Millet İttifakını tüm gücümüzle desteklediğimiz bir kez daha duyurur hepinizi saygı ile selamlarım.