Anık, "Yapılan yeni yaş uygulamasından şoförler memnun"

TAKİP ET

Ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan, mesleki yeterlilik belgesi sürücülere sevindiren haber geldi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- Mesleki yeterlilik belgesi olup ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoförlere müjde geldi. Şoförlere uygulanan 65 yaş uygulaması 69 yaşa yükseldi. Bu konu hakkında görüşlerini aktaran İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, taksicilerin bu uygulamadan çok memnun olduğunu aktardı.
“Mal sahipleri sıkıntı yaşıyordu”
Anık, eski uygulamayla beraber taksi sahiplerinin yaşlarından dolayı üzerine araç alırken sıkıntı yaşadığının altını çizerek, “Eski uygulamada üzerinize araç alamıyordunuz, her şey sürücünün aldığı sağlık raporu ile ilgili. Yurt dışında da sistem bu şekilde işliyor. Biz bunu bekliyorduk, şoför olarak çalışması önemli değil, yaş sınırı mal sahibini ilgilendiren, onu zora sokan bir durum. Üzerine araba almak isteyen mal sahipleri sıkıntı yaşıyordu. Yerinde bir uygulama oldu, destekliyoruz. Dediğim gibi biz böyle bir şey bekliyorduk” dedi.
Yeni sistem nasıl işleyecek?
Bu doğrultuda sürücü adayları ve sürücülerin, sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayyene   yönetmelik kapsamında şoförlük mesleğini icra edebileceğine dair Sağlık Bakanlığına ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri, Aile Sağlığı Merkezleri’nden alınmış sağlık raporu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bölge Müdürlüklerine 15 Eylül 2021 tarihinden itibaren başvurabilecekler. Başvurusu onaylananlar ise o başvuru tarihi (sisteme başvurunun alındığı tarih), başvuru sahibi TC Kimlik numarası, güncel cep telefonu numarası, sürücüye ait sağlık raporu (taranmış hali PDF dosyası olarak), psikoteknik raporu, (taranmış halinde PDF dosyası olarak) başvurabilecek.