Anketçi Özkiraz'dan anketçi Aktaş'a 'merdivenaltı' yanıtı: Beyefendi son iki seçimde anket açıklayamadı

TAKİP ET

Avrasya Kamuoyu Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, sosyal medya hesabından yeni yaptıkları anketi paylaşmıştı.

Özkiraz, 1-7 Eylül tarihleri arasındaki ankatin sonucunda “CHP‘nin uzun yıllar sonra ilk kez birinci parti olduğunu” duyurmuştu. Habertürk’te katıldığı programda anket şirketi Genar’ın başkanı İhsan Aktaş “Bu firma kim tanımıyoruz” deyince, Özkiraz “cevap hakkı” isteyerek Habertürk’te Hülya Hökenek’in moderatörlüğünü yaptığı programa bağlandı ve Aktaş’a şu yanıtı verdi:

“Sonradan haberdar oldum. Açıkçası şaşırdım da bu firma kim tanımıyoruz demesine.


pic.twitter.com/i9zrfAT78Z
— Kemal ÖZKİRAZ (@avrasyaanket) September 14, 2019



Kendisiiyle biz 24 Haziran’da seçimin hemen ertesi günü sabah 9’da Ebdu Baki’nin programına çıktığımızda beni 20 yıl önce anketörlük döneminden tanıdığını kendisi söyledi. (Bu arada İHsan Aktaş ‘Şimdi hatırladım’ diyerek araya giriyor.) Şimdi niye tanımıyorum diyor, bilmiyorum…

İkincisi; “Niye burada yok” diyor. Şu ana kadar Habertürk’ten ben bin kere çağrıldım oraya da geldim.

“ÇOK BÜYÜK AYIP”

Üçüncüsü; ‘Çıkarsa ancak Halk TV’ye çıkar’ dediğini söylediler, doğru mu bilemiyorum. Bu bir kere bir televizyon kanalına başka bir televizyon kanalında bir hakarettir. Çok büyük bir ayıptır.

İhsan Bey madem kendisi o kadar çok tanınan şeffaf bir firma. Benim yaptığım gibi yapmasını öneriyorum. Her seçimden önce müşterilerimin kimler olduğunu, faturalarla ve sözleşmelerle beraber ben Twitter sayfamda paylaşıyorum.

“ŞEFFAF OLSUN”

Kendisi de aynı şeffaflıkla yapabilecekse çok mutlu olurum.

Bizim onlar gibi arkamızdan bir iktidar partisi yok. Arkamızda yüzlerce belediye yok.

Söylediği şey sanki biz birileri adına manipülasyon yapıyormuşuz gibi konuşuyor ama ben hayatım boyunca ne Cumhuriyet Halk Partisi’ne ne de başka bir muhalefet partisine fatura kesmedim.

Sadece bir kere HDP ile çalıştım. Onun da faturalarını yayınladım.

Şu ana kadar yaptığım bütün işlerimde şeffaf davrandım.

“SÖZ SÖYLEYECEK DURUMDA DEĞİL”

Beyefendi son iki seçimde anket açıklamaya bile cesaret edemedi. Oradan başka bir firmaya söz söyleyecek durumda değil kusura bakmasın.

Biz şimdiye kadar sektörden hiçbir firmayı doğrudan hedef almadık. Televizyon ekranında orada olmayan birisini hedef alması hiç yakışık alan bir durum değil.

“HİÇ YAKIŞMADI”

Kendisi sektörün büyüklerinden bilinen bir isim, hiç yakışmadı onu söylemek istiyorum.

“ARKASINDA İKTİDAR GÜCÜYLE…”

Sanki merdiven altı firma gibi bahsediyor ama beyefendi arkasında iktidar gücüyle anket yapmak çok kolay. Arkasında iktidar gücüyle kanal kanal gezmek çok kolay. Zor olan Kemal Özkiraz’ın yaptığıdır…”