Antalya'daki sel felaketi İzmir'deki pazar fiyatlarını da etkiledi

TAKİP ET

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, Antalya'da yaşanan sel felaketine dikkat çekerek fiyatların yükselişe geçtiğini vurguladı.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-Antalya’da yaşanan sel felaketinde Finike’de 497 çiftçinin 1100 dekar, Demre’de ise 30 üreticiye ait 110 dekarlık alan zarar gördü. Antalya genelinde ise sel felaketinden çoğu domates ve biber ekili, 13 bin 210 dekar sera etkilendi. Bu nedenle de toptancı haline giren ürün miktarı yüzde 90 civarında azaldı ve fiyatlar yükselişe geçti. İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, sel felaketi nedeniyle fiyat artışlarının İzmir’de de olduğuna dikkat çekerek daha da yükseleceğini vurguladı.

Ankara’da yaşanan sel felaketi üzerinde fiyatların yükseldiğini dile getiren Erişen, “Hatta sel oldu, ertesi gün sebze-meyvelere yaklaşık 2 TL zam geldi. Domatese ise en 4-5 TL’ye kadar fiyat artışı oldu. Bunun nedeni de maalesef domates seraları çok fazla su almış. Bu sel nedeniyle ileride fiyatlar daha da yükselebilir” dedi.

“Bedavaya alsak 5 TL maliyetimiz çıkar”

Erişen, şu anda Antalya bölgesinden Türkiye’ye mal çekildiğine Mersin’den çıkan ürünlerin ise genelde Doğu ilerine gittiğine dikkat çekerek, “Şimdilik fiyatlar iyi gidiyor; ama ileride yükseleceğini tahmin ediyoruz. Şu anda girdilerimiz çok yüksek; akaryakıt, eleman giderleri… Daha yeni benzine 1 TL civarında zam yapılacağı söylendi, önümüzde de bir asgari ücret var, insanlar yevmiyesini çıkarıyor. Ben bunu daha önce de söyledim, şartlar böyleyken Manisa’dan bedavaya domates alsak en az 5 TL’ye satabiliriz. Çünkü masraflarımız çok ağır. İnşallah her şey işi olur; ama inşallah maşallahtan yapacak bir şeyimiz de yok” diye konuştu.

Antalya sel felaketi İzmir Hamdin Erişen İzmir Pazarcılar Odası Sıla ARABACIOĞLU