Araçlarda 'yenisini sat eskisini al' dönemi!

TAKİP ET

Enflasyon her sektörü derinden etkilediği gibi otomotiv sektörüne de vurarak alışkanlıkları değiştirdi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşlar, yeni model araçlarını eskileri ile değiştiriyor.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-2022 yılında otomotiv pazarı sıfır araç tedarikinde yaşanan sıkıntılar ve tüm dünyadaki enflasyonist ortam nedeniyle iniş ve çıkışların yaşandığı bir dönem geçirdi. Söz konusu gelişmeler ikinci el araç piyasasını da etkilerken fiyat pahalılığı vatandaşın alışkanlıklarını değiştiriyor. İzmir Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı Zafer Dursun, ikinci el araç alım satımında hareketlilik olduğunu dile getirirken vatandaşların yeni model arabalarını satarak eski model aldıklarını söyledi.

“Düşük fiyatlı araçlara rağbet var”

Dursun, şu anda çok pahalı araçlar yerine daha uygun fiyatlı araçların rağbet gördüğüne dikkat çekerek, “Orta kesimin ulaşabileceği, insanların pahalı arabalarını satıp yerine daha ucuz araba aldığı bir durum söz konusu. Bu ekonomiden de kaynaklanan sebeplerden dolayı. Adam geliyor 1 milyonluk aracını satıyor, 300-400 bin TL’lik araç alıyor” diye konuştu.

Var olan sorunların 2023 yılında da devam edeceğini vurgulayan Dursun, “2023’te dünya genelinde de Türkiye’de sıfır araçlarda bir bollaşma olmayacak. İkinci elde şu anda afaki bir hareketlilik yok. Yılbaşı geliyor; ama şu anda hiç hareketlilik yaşanmadı. Suni bir alışveriş devam ediyor. Sıfır araç bulma probleminin 2023’te de devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Araç yenisini sat eskisini al Ekonomik sıkıntılar