Araştırma: En büyük endişe kaynağı dünyada korona, Türkiye'de işsizlik

TAKİP ET

Ipsos araştırma şirketinin 27 ülkeden 19 bin 520 kişiyle yaptığı ankette, katılımcıların yüzde 64'ünün kendi ülkelerinde 'işlerin yanlış yönde gittiğini' düşündüğü kaydedildi. Dünya genelinde en büyük endişe kaynağının korona virüsü salgını olduğu, bunu işsizlik ve yoksulluk/toplumsal eşitsizliğin takip ettiği belirtildi. 



Türkiye'de halkın yüzde 65'inin 'ülkede işlerin yanlış yöne gittiğini düşündüğü' tespit edildi. "Bu ülkede işlerin doğru yönde mi yoksa yanlış yönde mi ilerlediğini söyleyebilir misiniz?" sorusuna, Türkiye'deki katılımcıların yalnızca yüzde 35'i olumlu yanıt verdi.





Türkiye'de, korona virüsü salgınından endişe duyanların oranının ise yüzde 33 olduğu kaydedildi. Türkiye, korona virüsünün 'en büyük sorun olduğunu düşünenler' listesinde global sıralamada 25'inci oldu.





İşsizlik konusunda ise Türkiye, sekizinci sırada yer aldı. Türkiye'de işsizliğin 'ülkedeki en büyük sorun' olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 44.





Türkiye'deki en büyük sorunun yoksulluk ve toplumsal eşitsizlik olduğunu düşünenlerin oranının yüzde 36 olduğu kaydedildi.




 

Mali/politik yolsuzluğun, global çapta en büyük dördüncü endişe kaynağı olduğu tespit edildi. Katılımcıların yüzde 27'si, ülkelerindeki en büyük sorunun yolsuzluk olduğu söyledi. Türkiye'de ise halkın yüzde 20'si bu konuda endişe duyduklarını aktardı.




Suç ve şiddet ise, dünya genelinde 'en büyük sorun' olarak kaydedilen beşinci konu oldu. Türkiye'deki katılımcıların yüzde 22'si, bu konunun 'ülkedeki en büyük sorun' olduğunu ifade etti.