Aslanoğlu'ndan AYM'nin kararından sonra çağrı: "Can Atalay hak ettiği özgürlüğe kavuşmalı ve TBMM'de olmalı."

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin cezaevinde bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, “seçilme hakkı ve kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” yönlerinden verdiği hak ihlali kararına ilişkin, “Şimdi tam adalet için yargılama derhal yenilenmeli, Can Atalay hak ettiği özgürlüğe kavuşmalı ve TBMM’de olmalıdır" dedi.

Anayasa Mahkemesi, Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay Milletvekili seçilen ancak seçildiğinden bu yana cezaevinde tutulan Can Atalay’ın bireysel başvurusunu bugün görüştü. AYM Atalay’ın ‘seçilme ve siyasi faaliyette bulunma’ hakkı ve‘kişi hürriyeti ve güvenliği’ haklarının ihlal edildiği yönünde karar verdi.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu AYM’nin Atalay ile ilgili kararının ardından X (Twitter) hesabında açıklama yaptı. Arslanoğlu açıklamasında şöyle dedi:

"Anayasa Mahkemesi’nin, Can Atalay’ın haklarının ihlal edildiği kararı adalete olan inancımızı sürdürmemiz için son derece önemlidir. Şimdi tam adalet için yargılama derhal yenilenmeli, Can Atalay hak ettiği özgürlüğe kavuşmalı ve TBMM’de olmalıdır. Can Atalay Meclis'e"

Şenol Aslanoğlu Can Atalay çağrı