Avrupa Birliği: Türkiye ile öngörülebilir ve istikrarlı ilişki istiyoruz; gümrük birliğine öncelik verilmeli

TAKİP ET

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Brüksel'in Türkiye ile daha "öngörülebilir ve istikrarlı" ilişkiler istediklerini ifade etti. 

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini'nin sorusunu yanıtlayan Michel, "AB olarak bizim Türkiye'den istediklerimiz konusunda vizyonumuz açık. Daha öngörülebilir, istikrarlı bir ilişki istiyoruz. Türkiye'nin oynadığı bölgesel rolü anlıyoruz. Bu Suriye'de, Libya'da, Karadeniz'de çok açık" dedi. 

AB'nin Türkiye ile ilişkileri konusunda "pragmatik" olduğunu belirten Michel, gümrük birliğine öncelik verilmesi gerektiğini ifade ettti. 

Michel, "Bence Türkiye konusunda sakin davranmalı ve birkaç önceliğe odaklanmalıyız. Bence o önceliklerden biri ekonomik işbirliği olmalı. Ekonomik ilişkileri geliştirmek AB'nin de Türkiye'nin de çıkarına; bu sebeple bence gümrük birliği üzerinde çalışmalıyız" ifadelerini kullandı. 

Kıbrıs konusunun da çok önemli olduğunu ifade eden Michel, Birleşmiş Milletler sürecinin tekrar başlatılmasının AB-Ankara ilişkilerine "daha fazla huzur getireceğini" ifade etti.

Avrupa Birliği Türkiye