Aydemir; "Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Erol'dur"

TAKİP ET

CHP Karşıyaka'da Kadın Kolları Yönetimi'nde yaşanan krize Parti Okulu İzmir İl Koordinatörü Abdullah Aydemir'de müdahil oldu. Aydemir, istifaların kadın kolları yönetiminin kadın kolları yönetmeliğine göre düşmediğini ifade ederek, 'Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanı Buket Fatoş Erol'dur' dedi.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-Gerçek Haberci’ye açıklamalarda bulunan CHP Parti Okulu İzmir İl Koordinatörü Abdullah Aydemir, Karşıyaka Kadın Kolları’nda yaşanan kriz sonrası Karşıyakalı İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı’nın yaptığı atamanın tüzük ve yönetmeliğe aykırı olduğunu iddia etti. Aydemir, 11 kişilik ilçe kadın kolları yönetiminden 6 kişinin istifa etmesi sonrası yönetimin düşmeyeceğini ileri sürerek şunları ifade etti;

 “Salt çoğunluk yok denerek kadın kolları yönetimi düşürülemez. Söz konusu düşme ana kademe içindir. Kadın kolları için yönetmelik devreye girer. Kadın Kolları yönetmeliğinin 6’ncı bölümünde yer alan Görevlerin Sona ermesi başlıklı bölümün 21’inci maddesinde yer alan ‘görevin boşalması’ bölümüne göre; ‘görevden ayrılma veya başka nedenlerle boşalması halinde, üye sayısı yedeklerin de çağrılmasına karşın yarıdan aşağıya düşmüşse’ der. Öncelikle yedeklerin çağrılması gerekiyor. Yedeklerin çağrılması sonrası yarıdan aşağı düşmüşse yönetim düşer. Bu nedenle Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanı Buket Fatoş Erol’dur.”

Görevden alma yok

Yönetmeliğe göre görevden alma ve görevin boşalmasının farklı kavramlar olduğuna da dikkat çeken Aydemir; “Kadın kolları il başkanının bu göreve atama yapması için tek yolu var o da görevden almasıdır. Bunu da resmi bir yazı ile bildirmesi gerekir. Böylesi bir yazı olmadığına göre atama yapması mümkün değil. Kadın kolları ilçe yönetiminin yönetmeliğe göre istifa edenlerin yerine yedekleri davet ederek göreve devam etmesi gerekiyor” dedi.

Yönetmelik 21. Madde ne diyor?

CHP Parti Okulu İzmir İl Koordinatörü Abdullah Aydemir’in dile getirdiği Kadın Kolları Yönetmeliği 21. Maddesi aynen şöyle;

“Merkez, il, ilçe ya da belde kadın kolları başkanlık görevinin ve/veya zorunlu organlarındaki üyeliklerde boşalma olması durumunda, ilgili yönetim kurulu üyeleri ilk olağan toplantılarında veya gerekli görülmesi halinde olağanüstü gündemle toplanmak sureti ile kendi aralarında bir başkan ve/veya zorunlu organları seçerler. Değişiklik, beş gün içinde bir üst kadın kolu başkanlığına bildirilir.

Çalışma dönemi içinde ilçe ve il kadın kolları yönetim kurulu ile KKMYK üyelerinin yerlerinin görevden ayrılma veya başka nedenlerle boşalması halinde, üye sayısı yedeklerin de çağrılmasına karşın yarıdan aşağıya düşmüşse, bir üst kademe kadın kolu, ilgili ana kademenin de görüşünü alarak, 45 gün içinde yapılacak olağanüstü kongreye kadar geçici bir kadın kolu oluşturur ve atar.”