Aydın Nazilli'de restoranda patlama: 3'ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti

TAKİP ET

Aydın Nazilli'de Ekrem Coşkun Döner zincirine ait bir restoranda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre yedi kişi hayatını kaybetti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, patlamanın sebebinin gaz sıkışması olduğunu söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Habertürk televizyonuna yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin üçünün çocuk olduğunu söyledi.

 

Can kaybını Aydın Valisi duyurdu

 Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi’ndeki restoranda 15.30 sıralarında ihbar geldiğini, ilk belirlemelere göre tüp değişimi sırasında patlamanın olduğunu söyledi.

Patlama nedeniyle yedi kişinin öldüğünü söyleyen Aksoy, biri ağır dört kişinin de yaralandığı aktardı.

Aksoy, ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, Twitter’dan şunları yazdı: “Nazilli’de gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada hayatını kaybeden yedi vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun.”

Belediye de patlama sebebiyle bugün ve yarınki etkinlikleri ileri bir tarihe erteledi.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI: 1 GÖZALTI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamaya ilişkin Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını, 'patlamaya sebebiyet verdiği' iddia edilen bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Twitter'dan açıklama yapan Bozdağ, şunları söyledi:

"Aydın/Nazilli’de bir restoranda meydana gelen tüp patlaması sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,ailelerine başsağlığı ve sabır,yaralılara acil şifalar diliyorum. Nazilli’ye ve Nazilli’de yaşayan vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı patlama hakkında adlî soruşturma başlatmıştır. Soruşturma için Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, üç cumhuriyet savcısı görevlendirmiştir. Olay bütün yönleriyle soruşturulacaktır.

Patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen kişi gözaltına alınmıştır. Rabbimiz,insanımıza ve ülkemize böylesine acı hadiseleri bir daha yaşatmasın."

nazilli restoran patlama7 kişi Aydın